Op de kant bij Ionion Marina. Preveza

Dinsdag 2 mei zijn we al rond 9.15 uur op de boot. Het is erg regenachtig, goh dat is uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. De dag erna het zelfde laken en pak, blèr weer. Dan is het wel armoe hoor zo met je bootje op het droge op een onverharde ondergrond. Een soort kamperen zeg maar, alleen dan op hoogte. Laddertje op en laddertje af voor de sanitaire stop, afwas, douchen (brrr koud water) en andere activiteiten.

Jammer dat een deel van de beloofde werkzaamheden aan de boot niet gedaan zijn. Maar….zaterdag 7 mei staan er ineens 2 Grieken bij onze boot die van acquit gaan en het schuren, de primer en 2 lagen anti-fouling in één dag fiksen, toppie. Er staan hier op de Marina (of op de werf naast ons) verschillende bekenden met hun boot op de kant, dus dat is weer een gezellig weerzien.

Onder de boot is het een beestenboel. Cees spot een schildpad en een kikker en wie weet wat er nog meer voor ander gespuis rondkruipt. En ja er zijn altijd wel wat klusjes te doen aan boord, zo ook nu. De boegschroef lekt en die gaat tie demonteren want Cees heeft een nieuw staartstuk uit Nederland meegenomen. Nou dat blijkt nog een hele toestand want hij krijgt de boegschroefmotor en het oude staartstuk er met geen mogelijkheid uit. Wat een geduld en telkens weer iets anders proberen maar de aanhouder wint, pas na 3 dagen hè.

Omdat we een auto gehuurd hebben doen we bij mijn favoriete winkel (Lidl) wel heel veel boodschappen, 2 karren vol. Het wachten is nu nog op de wintertent die in de revisie is en 2 bestelde propellers die bij het staartstuk horen. Dan kan Cees het geheel weer op zijn plek zetten en waterdicht maken zodat we vrijdag hopelijk te water kunnen. Maar zover is het nog niet.