De wind in de zeilen

In onze vorig post hebben we het over hond Bobby de look-a-like uit de strip Kuifje. Het is een super leuk beestje maar…..wel met ster allures. Als het letterlijk te heet word onder zijn poten vertikt tie het om nog een poot te verzetten en wenst meneer gedragen te worden. De oplossing: speciale schoentjes. En een bekijks dat tie heeft.

Zaterdag 15 mei halen we ons anker op (baai van Preveza) en is onze eerste zeiltocht van 2023 een feit. Op naar Gaios op het eiland Paxos zo’n 32 mijl. De zeilboten Dasher en Mañana volgen maar dan iets later. Het wordt een super zeildag, voor’t windje. Wel met truien en lange broeken aan maar dat mag de pret niet drukken. In Gaios liggen we aan de kade, dat betekent je anker uit en met de kont van de boot naar de kade toe. Jammer dat onze buurman zijn anker wel heel raar in het water heeft gedropt waardoor we over zijn ketting liggen. Ach dat zien we morgen dan wel weer. Met z’n zessen drinken we heel gezellig een vastmakertje bij de taverne waar we op uitkijken met heerlijk chill muziek. ’s Avonds gaat echter bij een taverne verderop de volume knop omhoog en kan heel de boot community hiervan meegenieten. Tot diep in de nacht.

Voor de komende week wordt er weinig tot geen wind voorspeld. Toch vertrekken we. Dat wordt dan maar een motordagje het is niet anders. Maar wat schets onze verbazing, er komt wind en niet zo’n klein beetje ook. Wat een bofkonten zijn we. Dus laten we de Lakka baai en de baai ten zuiden van het eiland Korfoe links liggen en zeilen in één ruk door naar Corfu stad. Hier liggen we heerlijk voor anker met uitzicht op de oude vesting. En aan de andere kant van de baai een soort van molen.  Voor nu een top plekkie.