Corfu-stad

Wat een feest om in deze grote baai bij Corfu stad te liggen, een A- locatie. Het sunnetje laat zich ook weer van zijn beste kant zien. En super leuk dat de bemanning van de ‘Dasher’ en iets later de ‘Milky Way’ hier ook liggen. We lopen via het Liston (dateert uit 1807) met zijn prachtig gewelfd galerijen, bogen en lantaarns de oude stad in. Een geluk dat we toen niet leefden want alleen adel die op een speciale lijst stonden mochten hierlangs flaneren. We lopen via de Agios Spyridon met zijn opvallende rode koepel naar de nieuwe vesting. Nou ja nieuw. De oude-(1559) en nieuwe vesting (1589) schelen maar 30 jaar in bouw.

En dan is het wasdag. Met zo’n handige wasmachine aan boord een fluitje van een cent. Ja dat zou je denken. Als tie even draait hoor ik ineens water stromen. Wat…dat klinkt niet goed. Met een grote straal stroomt er water uit het waspoederbakje. Cees hellep, ik sta voor eh nee toch achter. De wasmachine is uit 2020 dus nog niet oud maar wel een half jaar niet gebruikt. Dan blijkt de douche pomp om het water van de wasmachine weg te pompen ook kaduuk. Dus ‘handige Harry’ mag weer in actie komen. Gelukkig wappert de was een paar uur later heerlijk buiten om te drogen.

Als we donderdag samen met Brigitte en Rob de stad in lopen is het echt super druk. Ja wat wil je, er is een blik toeristen afkomstig van 3 cruise schepen, open getrokken. Sfeervol: oude gebouwen, kerken, mooie pleinen, uitbundig bloeiend bougainville en knusse straatjes. De stad wordt geleefd en beleefd en wij genieten mee.