Nog steeds niet onderweg

Ja het zit zo. Cees heeft in februari in Nederland een anti-torsi lijn besteld, om met behulp van een furling onze gennaker top-down op te rollen. Dat is een stuk gemakkelijker dan het zetten en strijken zonder dit hulp middel. Maar aan de anti-torsi lijn moet volgens de tuiger ook nog een oog of iets dergelijks bevestigd worden. En de kabel moet dunner volgens een andere expert, dus wordt er weer een andere besteld. Ze gaan het fixen voor ons. Nou dat bestellen blijkt nog een heel klussie. Wij maar denken dat dit pakket er gelijk met onze aankomst op Sicilië zal zijn. Maar…..op 5 mei is’t binnen.  

Dus we kunnen vertrekken en Griekenland gaan verkennen, er is echter een andere kink in de kabel. Cees start als test altijd een aantal dagen voor vertrek de motor om te kijken of tie het nog doet. Nou alles (motor, boegschroef, lieren etc.) doen het, joepie. Maar Cees hoort als hij even later zijn kop in de machine ruimte steekt gedrup, nee hè. De zeewaterpomp van de motor vertoont kuren, lekt. Met heel veel moeite krijgt Cees dat ding eruit. Bij de plaatselijke werf gaan ze kijken of ze een onderdeel voor de waterpomp kunnen bestellen. Hoelang dat gaat duren, één tot een paar weken. Maar Cees gaat toch ook even googelen en in Nederland heeft Mulder Motoren zo’n waterkering ring gewoon op voorraad. Nu maar hopen dat dat het euvel is. Deze waterkering ring moet a.s. dinsdag 10 mei in Italië zijn.

Maar niet getreurd het weer is prima en we vermaken ons heus wel. Cees wordt de mast in gehesen. Omdat er in de haven een water tekort is mogen we de boot niet afspuiten, zelfs de douches en w.c’s zijn een aantal dagen gesloten. Nu staat per dag 2 uurtjes de kraan open om water te tanken. Als het maar een paar drupjes regent is de boot weer oranje van het Saharastof. Dus wordt de mast nu met het handje schoongemaakt door Cees himself. Tevens wordt het ankerlampje boven in de mast vervangen want die is kaduuk.

O ja, ik maar denken dat het de 1e zondag in mei Moederdag is. We gaan heerlijk luxe uit eten bij Vota Vota. Zo leuk om de koks aan het werk te zien, want er is een open keuken. Blijkt het vandaag 8 mei Moederdag te zijn. Nou dan vieren we het gewoon 2 keer met een overheerlijke cannolo en een cappuccino want die maken ze hier in Italie als de beste. Getrakteerd door Christ, boffen Marion en ik even. En als 2e kidootje heeft het vannacht behoorlijk geregend. Je gelooft het niet maar ons bootje ziet er weer redelijk toonbaar uit. Wie weet is volgende week het euvel van de lekkende waterpomp geregeld en gaan we echt op weg.