Baai van Sivota en Desimi. Kade bij Vathi (eiland Meganisi)

De Manana zeilboot van Christ & Monique is aangekomen in de baai van Sivota. Voor ons maar 8 mijl varen vanuit Nidri. De afstanden hier tussen de verschillende eilandjes zijn zo klein dus prima om  naar hun toe te varen en ’s avonds met elkaar uit eten te gaan. Inmiddels heeft Cees app contact met Tjaart & Marijke. Zij zijn vanuit Nederland vertrokken met een Unimog en hier in de buurt. Zou toch leuk zijn……. en dat doen we ook bij de baai van Desimi.

Wij voor anker en zij staan op een kleine camping. Het worden 2 hele leuke dagen met kletsen, wandelingetjes om de baai met hond Siem, varen in de dinghy naar een soort van ieniemienie grot(je), uiteten, zwemmen. De mannen doen dat in de vorm van het onderwaterschip schoonboenen en de schroef ontdoen van aangroei. En we eten gezamenlijk op de Dutch Osprey. Ook repareren de mannen iets op de Unimog. Een derde handje is daarbij altijd handig.

Met het thuisfront loopt het niet helemaal ideaal. Anneloes krijgt eindelijk de uitslag van haar dikke knie. Haar voorste kruisbanden zijn gescheurd, opgelopen bij de badminton, echt niet fijn. En we zien ineens een filmpje voorbij komen van een helikopter waar Niels in blijkt te zitten opgepikt in de middle of nowhere. Schrikken hoor. Tijdens een  canyoning (= lopen, springen, zwemmen, klauteren en abseilen door de loop van een rivier), maakt Niels een sprong van 10 meter in het water en schiet bij de landing zijn arm uit de kom. Pas 5 uur later komt er hulp in de vorm van een helikopter. Dan kom je bij een ziekenhuis en heb je geen verzekeringspasjes, telefoon e.d. Wat een toestand.  

   

Zaterdag 28 mei 2022 liggen we aan de kade bij Vathi op Meganisi met dank aan Christ die eventjes is gaan vragen of er boten weggaan want alles ligt vol. Als we zeilen hebben we meestal het bijbootje opgehesen hangend in de davids. Maar omdat het zo’n klein stukje varen is slepen we haar gewoon met een lange lijn achter de boot aan. Vlak voor het aanleggen zien we Beautje ineens ergens drijven. Ze zit vast met en karabijnhaak maar die is kennelijk losgeschoten. We maken een wandeling met mooie vergezichten, genieten dus. Een prachtige omgeving hier bij de Ionische eilanden met zoveel mooie baaitjes binnen handbereik.