Arrivederci

Dinsdag 10 mei 2022, precies om 12.05 uur, zijn de keerringetjes voor de waterpomp vanuit Nederland bij het havenkantoor in MdR. s’ Middags heeft de monteur de pomp met die ringetjes weer in elkaar gezet. Je moet er wel telkens achter aan bellen anders gebeurt er niks, maar het is gelukt en de pomp doet het weer zonder te lekken, toppie. Woensdag nog gezellig een soort van afscheidsborrel. Donderdag staan we bijtijds op. Cees heeft de loopplank al zo opgehangen dat we hem makkelijk naar binnen kunnen krijgen. Het bijbootje wordt achter de boot gehesen  en alles wordt binnen zeevast gezet. We zijn er klaar voor, we gooien de trossen los op naar de Griekse zon. Toos en Rimmer komen ons uitzwaaien. Precies om 8.00 uur varen we achter de ‘marinero’ de haven uit. Dag dag Marina di Ragusa dag dag. Brigitte, Leon & Nicolette hebben ons al gespot op Marine Traffic.

Een heerlijk zeildagje om erin te komen. In de baai van Portopalo plonsen we ons ankertje neer. Na het eten besluit Cees voor kappertje te spelen en kortwiekt zijn haar met de tondeuse. Maar waar laat je dat haar. Ik zei nog zo “niet door de wc” maar…… ‘hij was een beetje dom’, en nu is tie verstopt. Daar gaat zijn rustig avondje, altijd een rotklusje. Onderweg app contact met Hanny en Jacob. Voor’t eerst ontmoet in Kaapverdië. Ze zijn in de buurt. Zou toch toppie zijn om elkaar live te ontmoeten. Dat doen we einde van de middag, op vrijdag 13 mei, in de mooie grote baai van Syracuse. Er is een hoop bij te kletsen.

We blijven een dagje liggen en zij ook dus gevieren met Cees als gids lopen we de volgende dag door het prachtige Syracuse met zijn smalle straatjes, vele balkonnetjes, de Duomo (waar net een trouwerij is), het fonteinplein, de natuurlijke bron en de markt. Aan het einde de delicatesse winkel waar je overheerlijk kunt lunchen (weten jullie nog Guido en Hanny in 2014) met een vis/vlees plank, mejammie.

En dan gaan we zondag de 15e mei vertrekken naar Griekenland. Omdat er een hoge druk gebied is schijnt de zon uitbundig maar de wind laat het behoorlijk afweten. Ach je kan niet alles hebben. Dan doen we er maar 3 nachten over i.p.v. 2. Het zij zo. Wel schijnt de maan ’s nachts bij wat altijd fijn is en kleine groepjes dolfijnen komen ons begroeten, altijd een feestje om te zien. Van Syracuse (Sicilië) steken we de Ionische Zee over naar Preveza (Griekenland). Aankomst 18 mei om 8.03 uur Griekse tijd.