Ankeren bij Preveza en Lefkas. Griekenland

We zijn een aantal dagen op zee geweest en dan wil je wel graag even de benen strekken. Laat het nu zo hard waaien dat we met het bijbootje niet eens naar de kant kunnen. We hebben ’s nachts zelfs een soort van anker wacht. De volgende dag zetten we ’s middags dan eindelijk voet op Griekse bodem: Preveza. Bij de kade heel toeristisch maar daarachter een hele stad, meer voor locals. We belanden in een soort van malle Pietje zaak waar je struikelt over alle zooi maar waar we toch weer wat dingen scoren voor de boot. En…. het is nog even zoeken naar een Grieks simkaartje, want wat is de wereld zonder internet.

Ondertussen zijn de temperaturen gestegen naar 27 graden dus goed insmeren maar. En wat een luxe een wasmachine aan boord zodat zaterdag 21 mei er 2 wassen worden gedraaid. Geen wasdroger nodig want de wind droogt in no-time. Het nieuwe motortje krijgt een jasje aan en de Cobb zorgt ervoor dat we weer heerlijke kunnen bbq-en op ons ’achterdek’. Met wat stokbrood erbij en een salade en klaar = Cees.  

Zondag 22 mei 2022 gaan we anker op en zeilen heerlijk naar Lefkas. Bij de drijvende draaibare brug, die het vaste land van Griekenland verbindt met Lefkas, is het best wel druk met zeilboten. Maar Cees is het manoeuvreren bij deze wind nog niet verleerd dus hij mag blijven. Wat is het mooi hier met aan weerskanten bergen met wat dorpjes en nog behoorlijk groen. We ankeren bij Lygia en weer wat later bij Nidri. Tjonge dat is alweer 10 jaar geleden dat we hier ook lagen, time flies.