Van Gelderland (Nijkerk, Elburg) naar Friesland (Stavoren, Hindeloopen)

Ria en Peter (ontmoet in o.a. Mindelo, Kaapverdië) wonen in de buurt van Nijkerk dus varen we daar naar toe voor koffie met iets lekkers uit de streek; een torennaartje. Voordat we in Nijkerk belanden bezoeken we Stoomgemaal ‘Hertog Reijnout’. Het enige nog werkende gemaal met 2 buitenschepraderen gebouwd in 1883. Het is kleinschalig maar effies leuk om te bekijken.

 

 

 

 

Via het Veluwemeer tuffen we naar Elburg. In Elburg scoort Cees bij ‘de gezonde apotheek’ een harinkie en we zien hier een wel hele grote bank, het toeval wil dat we er naar eentje opzoek zijn voor thuis. Gelukkig laat de zon zich zaterdag 18 mei weer zien. Het Ketelmeer brengt ons naar Stavoren. Onderweg een aantal 4 masters onder zeil. Weliswaar met de motor bij maar toch een fantastisch gezicht.

 

 

 

 

Wat minder is dat er hele zwermen van die kleine vliegjes blijkbaar geen zin hebben om te vliegen en mee liften op onze Namasté. Overal zitten ze, niet 1, geen 10 maar heeeel veel. Er word nog voorgesteld om ze met een vliegenmepper te lijf te gaan maar in no time zitten ze er weer. Zowel in Stavoren als in Hindlopen genieten we van de authentieke sfeer en zien we 2 van de 11 fonteinen. Een kunstproject van Leeuwarden-Fryslân 2018 waar elf internationale topkunstenaars voor de elf steden (Elfstedentocht) iets moois hebben gecreëerd.