Stukje Elfstedentocht en gezelligheid

Via Workum (Warkum in het Fries) met zijn elfsteden Woeste Leeuwen fontein varen we verder de Elfstedentocht, niet over het ijs maar door het water. We doen Bolsward ( Boalsert) aan met de Vleermuisfontein. Brigitte en Rob, ontmoet in Marokko en op de Canarische eilanden, komen koffie drinken en lunchen gezellig mee. De Fryske dumkes zijn heerlijk maar die drabbelkoeken eh ja daar moet je een liefhebber van zijn. We zien Sneek(Snits) met de Fortuna fontein en liggen hier vlak bij de ozo mooie Waterpoort.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan ‘t Sneekermeer(Snitser Mar) op naar De Nije Kruispollen op de Fluessen(Fluezen). Hier liggen Willem en Ingeborg met de Wing V. Veel mee opgetrokken tijdens onze zeiltochten op de Middellandse Zee. En nu trekken we een paar daagjes samen op maar dan in Fryslân. Fijn dat ze hier aardig de weg kennen en voor ons zo’n donkergroen Marrakrite vlaggetje hebben gekocht. Wisten wij veel. Deze organisatie onderhoudt en beheert de vrije aanlegplaatsen midden in de natuur in deze provincie. En dan wordt het zulk lekker weer dat we zelfs kunnen Cobb-en op de kant, boffen wij effies.

 

 

 

 

De dag erna op naar Woudsend (Wâldsein) waar Leon en Nynke met familie langs komt met overheerlijke aardbeien taartjes. En natuurlijk een lunchje met prosecco. Hier heeft de brugwachter het er maar druk mee, met al die boten die af en aan varen. Gisteren wederom een elfstedenfontein af kunnen strepen nu in Sloten (Sleat). Dus we hebben er al 6 gezien van de elf. Op naar Tjeukemeer(Tsjûkemar) naar Scharsterbrug (Skarster Rien).