Bijna onderweg

Het plan is om volgende week weer te vertrekken met onze Namasté. Nu ligt ze nog op de kant in St. Annaland. Het onderwaterschip wordt voorzien van een antifouling laag en het vrij boord gepoetst zodat we weer met een shiny schip de wateren kunnen bevaren. De schroef wordt weggebracht en nagekeken zodat alles weer toppie in orde is. Maar afgelopen winterperiode hebben we ook niet stilgezeten. Allereerst onze niet verwachtte verhuizing. Ja, we zijn afgelopen jaren af en toe naar appartementen wezen kijken maar bij dit appartement hadden we gelijk het ‘woh’ gevoel.

 

 

 

 

In onze vriendenkring kennen we trouwens zeker 7 stellen die verhuist zijn of gaan verhuizen naar een appartement, zeker in de mode. 24 december hebben we de sleutel al in ons bezit. Cees moet een onderkomen vinden voor zijn vriend (schuurtje met draaibank, freesbank e.d.). Makelaar en verhuizer regelen. En er moet worden ingepakt. Super leuk want je komt van alles tegen waarvan je niet wist dat je het had. Tjonge een mens bewaart wat in de loop der jaren.

 

 

 

 

Ondertussen wordt het sociale gebeuren  ook niet vergeten. We bezoeken met de Kusterclub de verkeerscentrale in Rotterdam, hebben een kerstborrel bij Peter en Anneloes en sluiten het jaar af met een winter bbq bij Bert en Marjan. Eten met de familie bij Marga en Peter, maken een promotie mee van neef Mark en hebben ons jaarlijkse buurt walkingdinner.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een week na onze verhuizing vliegen we met ons gezin naar Fins Lapland waar we de witte wondere wereld mogen aanschouwen, een aanrader. Voor het eerst sinds heel heel lange tijd maken we Koningsdag niet op de boot mee. Neef Wijnand treedt die dag op in een reggaeband en speelt met veel passie saxofoon. Ik kook in de Dorpshoeve en we hebben veel etentjes thuis en buitenshuis. Maar nu dus bijna klaar voor vertrek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Maud schreef:

  Behouden vaart. Waar gaat de reis heen deze zomer? En verhuist, wat een veranderingen! Kijk uit naar jullie avonturen en verhalen!

 2. Theo Ophorst schreef:

  Wat is de planning, De Rijn op en dan het Wesel-Datteln-Kanaal of nog verder via Oberhaussen..? Kan natuurlijk bijde. Of gaan jullie over Drente , Groningen, Eems,en dan daar Duitsland. Heerlijke vaarwegen , zowel over het Noorden, midden en het zuiden. Wij zijn bijde keren over: Das Mittellandkanal gevaren. Zoveel mogelijkheden onderweg om leuke plaatsen aan te doen. Beslist niet overslaan is Wolfsburg de volkswagen-stad zijn we 3 dagen gebleven. Bij km 232 komt er een afslag naar het Elbe-Seitenkanal, hier vandaan kan je naar Hamberg enzo.Brandenburg is ook top. Bij Berlijn hebben we een week in Potsdam gelegen Jachthaven Potsdam Melden bij de Hausboot m.s. Rattenfanger. Daarna alle meren boven Berlijn , ook helemaal top. We zijn niet naar Polen gevaren op aanraden van mede watersporters, inbraak gevaar, Er is daar zoveel te zien dat we daarom weer terug willen gaan die kant op. Maar we zien wel hoe het loopt. Ik kijk wel in het verslag waar jullie zijn om misschien nog meer tips te geven. Dit is even uit mijn hoofd onze ervaringen. Maar er is nog veel meer natuutlijk. Bremen , MInden, te veel om op te noemen. Groetjes van uit Scheveningen en behouden vaart.
  Bewerk of verwijder dit

 3. Marjan schreef:

  Goede reis en veel plezier!

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin