Zeilend naar Pula en terug naar Cagliari

Het plan is om 2 dagen te gaan zeilen deze week. We weten dat Yvette zeilen leuk vindt maar hoe je je voelt onderweg is maar weer de vraag. Voor maandag en dinsdag is er niet te veel wind voorspeld dus prima te doen naar Pula. Rond tienen gooien we maandag 18 mei de lijnen los. Eerst dobberen we. Yvette ontpopt zich tot een goede stuurvrouw en staat een hele tijd achter het roer. 

DSC_0887.JPGDSC_0852.JPGDSC_0849.JPG

Leon is lekker bezig met de Gopro. Ja Niels, hij wordt eindelijk gebruikt. Er worden veel foto’s en filmpjes gemaakt deze 2 zeildagen. Maar er komt in de middag steeds meer wind. We zien zelfs 22 knopen op de windspeed staan. Voor Leon heel leuk maar Yvette voelt zich niet echt toppie, dat is minder. 

DSC_0875.JPGDSC_0865.JPGDSC_0861.JPG

Ten anker, een frisse duik en dan halen we hopla de Cobb van stal. Met Beautje naar de kant voor een strand bbq in de baai van Pula. Uit voorzorg nemen we warme kleding mee maar dat is echt niet nodig. Er ontstaat een discussie over hoe je de naam Cagliari uit spreekt. Is het Casiliari? De gids die ons rondleidt bij de opgravingen van de oude stad Nora brengt uitkomst. Het is Caliari met de klemtoon op de ‘Ca’. Kijk dat weten we dan ook weer. We krijgen een 1,5 uur durende rondleiding en beklimmen zelfs de toren. We kijken zo neer op de ruïnes, een mooi gezicht.

DSC_0942.JPG GOPR3944.JPG GOPR3900.JPG

Cees haalt ons op met het bijbootje. Helemaal naar de kant komen lukt niet dus waden we over glibberige stenen door het water, met gevaar voor eigen leven, naar hem toe. En dan huppakee anker op terug naar Cagliari. Onderweg de gennaker op maar dat mag niet baten, geen snelheidsrecord, jammer dan. ’s Avonds een heerlijke maaltijd met verse zalm, jammie-jammie. 

DSC_0949.JPGGOPR3992.JPGDSC_0920.JPG