Yeh, Leon en Yvette zijn in Cagliari

We liggen prinsheerlijk in de haven van Teulada. Wat een helder water. We kunnen zo het rotsblok met ketting en mooring lijnen zien liggen op de bodem. In een baaitje vlak bij de haven, zwemmen we voort eerst dit jaar in zee. Het lijkt net of we een vakantiefolder zijn binnen gestapt, wat een fijn zand, helder water en mooie omgeving. Even is het brrr maar als je door bent, bèst lekker. Dinsdagavond ruimen we alvast de fietsjes op maar de mandjes van de fietsjes en de sleutels hebben zin in een frisse avondduik. De sleutels hebben hun zwemdiploma maar de mandjes niet. Gelukkig hoeft Cees niet te water en kan hij ze met een dreganker zo opvissen.

DSC_0757.JPGDSC_0755.JPGDSC_0754.JPG

Pas woensdag 13 mei vertrekken we naar Pula. Als zeiler neem je ruim de tijd om ergens op tijd te zijn als er familie of vrienden komen. Je bent immers afhankelijk van het weer. Vooral de wind kan een spelbreker zijn. Meestal ben je daarom veel te vroeg op je bestemming. Maar er is voor vrijdag en zaterdag windkracht 8 voorspeld. Het is prima om alvast veilig en wel in Marina di Cagliari te liggen, midden in de stad vlakbij de via Roma met zijn mooie overdekte galerijen en daarboven gebouwen in eclectische stijl. Ha ha de mooringlijn is te kort voor ons 15 meter Beautje. Naast ons liggen n.l. boten van een iets ander formaat. En dan zien we zaterdagavond rond 21.00 Leon en Yvette de trein uitstappen. Joehoe daar zijn ze dan, gezellie. Bijkletsen onder het genot van Italiaanse bubbels, kaasjes, olijven, proscuitti en mortadella. 

DSC_0776.JPGIMG_2207.JPGDSC_0767.JPG

Zondag lopen we naar Torre dell’Elefante waar we uitkijken over de stad en de haven. Overal is’t gezellig druk want er liggen ook 2 cruiseschepen afgemeerd. We slenteren door smalle sfeervolle straatjes, zien het witte stadhuis met 2 torentjes en belanden op één van de vele terrassen die Cagliari rijk is. Lekker buiten onder een parasol genietend van een pasta lunch. 

DSC_0847.JPGDSC_0842.JPGDSC_0841.JPGDSC_0831.JPGDSC_0812.JPGDSC_0801.JPG

Reacties

 1. Herman en Christine schreef:

  Hallo dit is een reactie van de ouders van Yvette,wat leuk om deze site te bekijken. Ziet er leuk uit en het is daar prachtig.
  Yvette en Leon geniet van dit weekje,groeten aan je ouders Leon

  • Anneke en Cees schreef:

   We genieten. Gelukkig de eerste paar dagen zon want het is nu een beetje knudde. Veel wind en af en toe zelfs tegen.

 2. Anneloes schreef:

  Ziet er weer super mooi uit.
  Regende het daar? Omdat jullie paraplu’s mee hebben onderweg!

  Veel plezier nog met Leon en Yvette.

  Leuk dat Yvette haar ouders ook meelezen 😀

 3. Ingrid de Kort schreef:

  Hoi allemaal,
  Het ziet er weer heerlijk uit bij jullie. Zo te lezen gaat het allemaal lekker.
  Heb een vraagje: wat is een mooringlijn? Opgezocht, maar kan het niet echt vinden. Het heeft vast iets met ankeren en vastliggen te maken.
  Veel plezier, geniet ervan, dan kunnen wij mee genieten. Groeten van Ingrid

  • Anneke schreef:

   Een mooringlijn is een lijn die ze gebruiken in havens in de Middellandse zee. In de haven liggen blokken beton onderwater op de grond waar lijnen aan vast zitten.Deze lijnen liggen ook vast aan de steiger. Deze pik je op om de boot vast te maken. Bij ons aan de achterkant van de boot.

 4. CeesKoevoets schreef:

  Wat een mooie en gezellige plek. Wij hebben ons daar wel een week vermaakt. Als je fietsen hebt is het erg leuk om de zoutpannen en natuurgebied te doen. Ook het hele oude kerkje rechts van de stad is meer dan moeite waard. Mar jullie vermaken je toch wel zo gezellig met z’n viertjes.
  Lieve groetjes Cees en Marijke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin