Mausoleum van Halikarnassos in Bodrum

Op moederdag gaan we met het Beautje naar de kant. Cees vergeet echter het benzine kraantje open te zetten. Even later stopt het motortje ermee, logisch. Voordat we er erg in hebben komt er een Turk in een bijbootje aan gesjeest en neemt gelijkt de regie over. Even later doet tie het weer. En dan hup is hij weer weg. Verbouwereerd laat tie ons achter. Langs de haven waar het volg ligt met grote gülets wandelen we naar het praalgraf van Mausollos. Eén van de 7 wereld wonderen uit de oude tijd. De totale hoogte van de graftombe moet ongeveer 48 meter hoog zijn geweest. Jammer dat er van het mausoleum niets noemenswaardigs  meer over is. In de 15 de  eeuw  is het bij een aardbeving vernietigd en vervolgens tot de grond toe afgebroken.  We zien een soort groot gat met losliggende stenen en een trap die ooit naar de grafkamer heeft geleid. ’s Avonds voor het eerst weer barbecueën op de Cobb.

000_0169.jpg000_0172.jpg000_0181.jpg

Maandag  staat er aardig wat wind en zien we donkere luchten maar we gaan toch even naar de kant om benzine en campinggas te halen bij de jachthaven. Heel toevallig zien we optredens voor  en door gehandicapten kinderen. Gaaf om te zien. Het is nog  een heel stuk naar de jachthaven en dan lopen we Cees van de Clapotis tegen het lijf. Even later belt Cees , die op de boot is gebleven, waar we blijven. Het spookt in de baai. Er zijn 2 boten losgeslagen en er zijn 2 boten tegenelkaar gebotst. O, niets van gemerkt hier in de stad. Bij deze hoge golven is het nog even een gedoe om droog in het bijbootje te komen. We zijn nog maar net op de boot en dan begint het onwijs te onweren en te plenzen. Oeps net op tijd binnen.

000_0185.jpg000_0190.jpg000_0191.jpg
100_7147.jpg100_7150.jpgDSC_0753.JPG

‘s Avonds koffie bij Cees en Marijke die in de jachthaven liggen en hun hachelijke avontuur vertellen over hun losgeslagen boot midden in de nacht. Dinsdag  14 mei 2013 bezoeken we het iets hoger gelegen theater uitgehouwen in de rotsen van de heuvel. Woh weer een schitterend  uitzicht over Bodrum, de jachthaven de St. Petrusburcht en de baai.

DSC_0756.JPGDSC_0768.JPGDSC_0797.JPG