Knidos op het schiereiland Datҫa.

Het plan is om vrijdag 3 mei 2013 weer verder te gaan maar er is praktisch geen wind dus blijven we nog een dag in Mesudiye. We maken een wandeling rondom de baai en drinken wat in Ogun’s restaurant waar we ’s avonds ook een Turkse pizza nuttigen.

IMG_0361.JPGIMG_0366.JPGIMG_0371.JPG

De volgende dag ook wat wind betreft zeer wisselvallig. Wat zon betreft niet want die straalt de hele dag uitbundig. We zeilen naar de Büyük Limani baai en ankeren hier met om ons heen uitzicht op de archeologische opgravingen van de oude stad Knidos op de punt van het schiereiland Datҫa .           ‘s Nachts is er aardig wat wind. Daar moeten we weer even aan wennen. De volgende dag gaan Ingeborg, Willem en Anneke het oude Knidos bekijken. Een soort van openlucht museum uit de oudheid. Vooral de omvang van het terrein maakt indruk. Cees blijft op de boot en heeft de moeilijke taak om jawel 2 boten in de gaten te houden. De stad is ontstaan op terrassen die beneden in zee uitkomen. De twee delen herken je aan het kleine haventje in het westen en de commerciële haven in het oosten met een dam met elkaar verbonden.

_DSC5472.JPG_DSC5502.JPG_DSC5533.JPG

We zien ruïnes van het Demeterheiligdom, een klein theater gebouwd in Grieks-Romeinse stijl (5000 zitplaatsen). Overblijfselen van de ronde terras tempel waar ooit het beroemde beeld van de naakte Afrodite stond, een soort van zonnewijzer uit de Hellenistische periode, en de tempel van Dionysus. Sommige opgravingen zijn zo vervallen dat je wel je fantasie moet gebruiken om je voor te stellen hoe het eruit heeft gezien. Alles van zeker 300 voor Chr. Het leuke is dat je overal op mag lopen. Hoeveel miljoenen mensen zijn ons voor gegaan en hebben hier hun voetstappen gezet. Het laatste gedeelte gaan we off the road. Pfff het is inmiddels aardig warm geworden.

DSC_0542.JPGDSC_0546.JPGDSC_0550.JPG