Datҫa en de Mecudiye Bükü baai

En dan is het dinsdag 30 april 2013, een speciale dag want er vind een troonswisseling plaats in Nederland en dat willen we hier ook graag, op afstand, meebeleven. Maar ja waar vinden we Nederlandse televisie. Willen en Ingeborg vertrekken rond zes uur in de morgen richting Datҫa. Wij zijn niet van die vroege vogels en hebben het wekkertje om 8.00 uur gezet. Als we een uur onderweg zijn roept de Wing IV ons op. Ze liggen al in de havenkom van Datҫa en……..ze hebben ook al een café gevonden die Nederland 1 kan ontvangen. Toppie. Om half elf Turkse tijd zitten we pontificaal voor een groot beeldscherm met een overheerlijke cappuccino.

DSC_0427.JPGDSC_0430.JPGDSC_0439.JPG

‘s Morgens de abdicatie  en de balkonscène en ’s middags het hele gebeuren  in de grote kerk in Amsterdam. Wat een  genodigden en mooie jurken zien we voorbij komen. Genieten geblazen. Ze hebben hier wel geen oranje tompoezen maar we scoren bij een bakker wel van die overheerlijke amandelkoeken, mmm. Met z’n drieën doen we de volgende dag boodschappen bij een grote Tansas. We slaan weer aardig wat in want je weet maar nooit wanneer we weer een supermarkt tegenkomen.  Als een gentleman sleept Willem ook een deel van onze boodschappen mee op zijn trekkarretje, lief hè.

DSC_0444.JPGDSC_0447.JPGDSC_0463.JPG

 

000_0151.jpg000_0160.jpgDSC_0471.JPG

Als we ’s avonds op de boot ons toetje aan het eten zijn komt er een  41 meter motorjacht de havenkom binnenvaren. Vlak achter onze boot  laat de Angara zijn ankers vallen en gaat met de achterkant naar de kant. Zo te zien heeft tie dat vaker gedaan. Twee mei 2013 is er maar heel kort wat wind waardoor we ons anker in de baai van Mesudiye laten vallen. Een kleine open baai waar we aardig heen en weer rollen. Alleen de mannen nemen vandaag een duik in het water.

DSC_0484.JPGDSC_0489.JPGDSC_0493.JPG