Bodrum (Halikarnassos)

Het heeft vannacht geregend en het is bewolkt. Al kruisend zeilen we donderdag 9 mei 2013 naar Bodrum. Oorspronkelijk een dorp aan de zuidwest kust waar de jetset vakantie vierde maar inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste badplaatsen van Turkije. Tussen de Güllets gooien we ons anker uit met uitzicht op de Petrusburcht. ’s Avonds is de stad mooi verlicht en kunnen we tot in de kleine uurtjes meegenieten van de disco muziek.

DSC_0654.JPGDSC_0655.JPGDSC_0725.JPG

De volgende dag zitten we om negen uur al in het bijbootje om de kruisvaarders burcht van de Heilige Petrus met een bezoek te vereren. De burcht  was tot 1964 een ruïne maar in Middeleeuwse stijl gerestaureerd. Het ligt op een schiereiland en is ingericht als museum  voor onderwaterarcheologie. We zien in de Glass Wreck Hall een reconstructie van een schip uit de 11eeeuw.  In de Franse toren staat de sarcofaag van de Carische prinses Ada. Haar graf is pas in 1989 ontdekt.

DSC_0656.JPGDSC_0676.JPGDSC_0696.JPG

De Engelse toren is ingericht als middeleeuwse eetzaal en er is een hal met scheepswrakken uit de late bronstijd. Heel veel wrakstukken zijn ontdekt door sponsduikers. De Johannieters gebruikten voor de bouw van de burcht de stenen van het praalgraf van Mausollos. Wat een drukte overal in Bodrum, op de terrassen, op straat, in de winkels en op de vrijdagmarkt. Erg gezellig.

DSC_0699.JPGDSC_0708.JPG100_7035.jpg100_7090.jpg100_7094.jpgIMG_0379.JPG

Reacties

 1. Brigitte schreef:

  Ha Ann!

  Dit zijn bekende plaatjes voor mij. Nog niet veel veranderd die Petrusburcht :-). Ben je al lastig gevallen door de verkopers van leren kleding? Ik heb er destijds een leren broek voor een prikkie gescoord. Goede kwaliteit hoor! Veel plezier verder!

  • Cees en Anneke schreef:

   Ha Brigitte,

   Ja lachen hè. Iedere verkoper probeert je in hun winkel te lokken. We zijn er inmiddels al een beetje aangewend. Soms lukt het afdingen al aardig. Succes met dochter lief haar examen. We duimen mee.

   Ann

 2. Els schreef:

  Heerlijk zo’n ‘reis’ door de geschiedenis! Had graag met jullie meegelopen, maar zo is het ook leuk!

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin