Akyarlar, Gúmüslük, Túrk Bükü en de Paradise bay.

Als we woensdag 15 mei 2013 anker op gaan bij Bodrum duurt dat langer dan verwacht. De ankerketting zit vol met troep van de bodem zoals vislijnen, lappen, een stuk visnet en touwen. Met de hand de zooi eraf trekken is niet handig, wie weet zitten er nog vishaakjes in. Met het duikmes lukt het Cees om alles los te snijden. Onderweg naar de baai Akyarlar zien we het Griekse eiland Kos liggen maar we gaan daarvoor overstag om vlakbij een mega hotel voor anker te gaan. Met de verrekijker (volgens Willem moet Cees echt een nieuwe) kunnen we ’s avonds op afstand gedeeltelijk meegenieten van een Turkse avond met lichteffecten.

DSC_0799.JPG100_7176.jpg100_7181.jpg

De volgende dag zien we dolfijnen in slow motion door het water glijden. Ze hebben kennelijk  een dagje vrij vandaag. We doen de Gümüslük baai aan die kleiner is dan we ons hebben voorgesteld. Mmm er liggen ook al aardig wat boten voor anker. Cees zei nog tegen Ann “we liggen hier prima als er maar geen oosten wind komt”, maar ’s nachts komt tie toch. Omdat we gedraaid zijn liggen we nu dichtbij een flottielje. Er wordt tien meter ankerketting ingehaald  en we houden ankerwacht vanaf half drie in de ochtend. We vertrekken bijtijds. Via marifoon overleg met de Wing IV wordt besloten om naar de Türk Bükü baai te gaan. Yes, vandaag  verbreken we met gereefd zeil ons snelheid record. We zien 10,0 knopen op de log staan, dat is de snelheid door het water. Onderweg zien we veel hotels en appartementen tegen de bergen gebouwd. Mensen die deze week een weekje Turkije hebben geboekt boffen niet. Grijze en bewolkte luchten met af en toe een zonnetje.

IMG_0383.JPGIMG_0385.JPGDSC_0801.JPG

Als we zaterdag palaver hebben op de Beau zien we in de Imray gids de Paradise bay staan. Klinkt geweldig. Daar willen we naartoe. Onderweg  moeten we regelmatig overstag om de vele Fish farms te ontwijken. We belanden in een heel klein baaitje maar we hadden het ons anders voorgesteld. Het lijkt wel een vuilstort plaats met al die rommel aan de kant. Zo zonde. Heel veel bootjes varen langs dit baaitje. Waarschijnlijk om te werken bij de Fish Farms die hier erg dicht in de buurt liggen.

100_7255.jpgDSC_0821.JPG100_7282.jpg