Syracusa, Leon is aan boord

Voor de afwisseling een post van Leon. Omdat ik tussen twee banen in zit heb ik twee weken vrij. Een leuke vakantiebestemming is snel bedacht. Ik ben wel benieuwd hoe Cees & Ann leven. Dinsdagochtend vroeg opgestaan om de trein te nemen naar Keulen Airport, van daar het vliegtuig naar Sicilië. Eenmaal op Sicilië neem ik nog een bus en om 17:00 staan An & Cees me op te wachten in Ragusa samen met Cobi. De live-a-board community van Marina di Ragusa heeft gezamenlijk een auto gehuurd waarmee we naar de haven rijden. ’s Avonds lopen we over de boulevard waar allemaal Italianen aan het flaneren zijn. We doen nog een drankje met Cobi en Rick (Chica) en ik krijg alles te horen over de live-a-boards hier in de haven. Best gezellig!

DSC_1507.jpgDSC_1511.jpgDSC_1514.jpg
 Volgende morgen motoren we naar een mooie ankerplek, Porto Palo. Het nieuwe anker werkt goed, volgens mij kan je er ook een olietanker aan leggen zo groot is hij. Op donderdag gaan we anker op en varen we naar Syracusa. We gaan voor anker in een baai bij de stad. Er liggen ook andere Nederlandse schepen die Cees & Ann kennen. ’s Middags borrelen we met ze.
DSC_1525.jpgDSC_1526.jpgDSC_1529.jpgDSC_1535.jpgDSC_1542.jpgDSC_1553.jpg
 Op vrijdag 4 mei 2012 gaan we met de dinghy naar de stad. Op de markt kopen we lekkere etenswaren , daarna verkennen we het oude gedeelte van de stad. We zien kanoërs die training krijgen met een bal en een doel, een soort kano handbal. Het weer is top hier, iedere dag strak blauwe lucht en rond 24 graden. Cees & Ann hebben het goed voor elkaar hier!
DSC_1589.jpgDSC_1598.jpgDSC_1603.jpg

Gastpost van Leon