Straat van Messina en het vaste land van Italië (Roccella Jonica)

Woensdagavond 9 mei 2012 zien we, na negen afwisselende en gezellige dagen, Leon’s vliegtuig overvliegen naar Nederland. Wij vertrekken donderdag naar Taormina waar we twee dagen voor anker gaan. Een prima plek maar door de valwinden van de bergen rond om ons draaien we wel om het anker. De anker grond is hier geen zand maar rotsen. Met de ankerketting komen we op drie plaatsen vast te zitten. Dat wordt nog wat als we ons anker op moeten halen. Zaterdagochtend 12 mei nemen we afscheid van Sicilië. Wat een bijzonder eiland. Het is zo’n 72 mijl varen naar de voet van de laars van Italië en we denken daar 14 uur over te doen. Om vier uur ’s ochtends vertrekken we  in het donker en wonderwel trekt Cees met de ankerlier het anker zonder problemen omhoog. In de straat van Messina staat een puist wind en moeten we steeds wat zeil minder. Woh, we zien ook weer dolfijnen, en later nog veel meer. Meezwemmen voor de boeg vinden ze kennelijk erg leuk.

DSC_1859.jpgDSC_1861.jpgDSC_1865.jpgDSC_1879.jpgDSC_1885.jpgDSC_1926.jpg
 De haveningang van Roccella Jonica is verzand dus het is nog even goed uitkijken om bij 25 knopen wind door een smalle geul de haven binnen te varen. Op Moederdag is er feest  op het plein ter ere van Juventus die landskampioen is geworden. Er zijn voetbal beelden op een groot scherm, muziek en vuurwerk. We willen eigenlijk wel verder om de andere Nederlandse zeilers weer te ontmoeten maar door de harde wind is het onverstandig om te gaan. Dat worden een aantal verwaaidagen. We horen van Anneloes dat haar fiets is gestolen, dat is bale zeg. Heeft er iemand nog een fiets voor haar in de aanbieding?
IMG_0221.jpgIMG_0222.jpgIMG_0223.jpg

Reacties

 1. Jan schreef:

  Hoe gaat ie An & Cees?

  • Anneke schreef:

   Ha Jan,’

   Zoals je kunt lezen vermaken we ons prima.
   Zijn net aan gekomen in een haven verder in Crotone. Hele hoge golven en het laatste stuk heel veel wind. De Hollandse delegatie stond ons al op te wachten.

   Liefs van Cees en Ann

 2. Hanny en Guido schreef:

  Gaaf die dolfijnen. Lijkt me machtig om die in levende lijve te zien.
  Knap van de kinderen om zo ver weg toch nog een cadeautje voor je geregeld te hebben.
  Embrass Hanny en Guido

  • Anneke schreef:

   Lieve Guido en Hanny,

   Als jullie wee meevaren in september hopen we ze ook te zien die dolfijnen. En wat attente kinderen hebben we toch.

   Liefs van Cees en Ann

 3. Anneloes schreef:

  Hoi Cees en Ann,

  Leuk die dolfijnen 😀 haha ja heeft er nog iemand een fiets tekoop?? ik ben fietsloos op het moment 🙁
  En wat zit je sjaal leuk ann 😀

 4. Anneke schreef:

  Ha Loesje,

  Heb ik de sjaal zo goed geknoopt of heb je nog andere suggesties.

  Liefs van je mamsie.

 5. Sandra schreef:

  Ha Annn,
  Ik heb lang niet gekeken op jullie weblog. Te druk met van alles en nog wat.
  Elke dag is gewoon telkens weer te kort! Hebben jullie dat ook of is dat juist niet als je zo’n heerlijke bootreis maakt?

  Ik heb eindelijk je tegoedbon gebruikt afgelopen zaterdag. Ik ben met een vriendin die een oppepper nodig had heerlijk wezen high tea-en bij Leonidas in Delft. We hebben er van genoten en met een kopje thee op je geproost! Anneloes ook nog even gezien & gesproken.
  Nogmaals bedankt! ‘t Was heerlijk!

  Geniet van jullie reis!
  Dikke kus,
  Sandra

  • Anneke schreef:

   Ha Sandra,

   Fijn om weer iets van je te horen Sannn. Maar jij hebt ook allemaal leuke dingen gedaan in maart. Fijn dat je hebt genoten van de high-tea bon bij Leonidas. Wij hebben het op onze manier af en toe ook druk.Maar over het algemeen is het relaxen hier aan boord van de Beau.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin