Crotone (Italië) en het eiland Othonoi (Griekenland)

Vrijdag 18 mei 2012 besluiten we om verder te gaan. Achteraf niet echt een goede beslissing want het wordt bijna 12 uur motoren. Erg leuk dat de Nederlandse armada ons staat op te wachten als we aanleggen aan de havenkade van Crotone. ’s Avonds een soort afscheidsetentje want iedereen gaat zijns weegs. Kroatië, Griekenland of Italië.

DSC_1938.jpgDSC_1939.jpgDSC_1967.jpg
 Er is voor twee dagen een goed ‘weather window’ voorspeld en dan gaat het weer stormen dus we mogen de volgende morgen weer aan de bak en gelijk een nachtje door. Onderweg weer dolfijnen en in de middag als Anneke aan het sturen is heeft het binnen stuur er geen zin meer in. Één van de cardan verbindingen is los geschoten. Gelukkig is handige Cees in de buurt en na een halfuurtje zweten in de motorruimte is dit euvel ook weer verholpen. In de nacht zien we veel sterren aan de hemel. Af en toe komt er een vrachtschip in de buurt die je in de gaten moet houden. We wisselen elkaar om de twee en half uur af. Als we bij het ochtend schemer het grootzeil willen uitrollen blijkt deze in de top dubbel te zitten. Je kan het zeil niet meer in of uit rollen. Lekker handig. Midden op de Ionische zee dus het grootzeil laten zakken. Yes, we kunnen gelukkig het bovenste deel wat vast zit lostrekken. Rond half tien ’s morgens varen we vol trots de zuidelijke baai bij het Griekse eiland Othonoi binnen. Koffie drinken samen met de Wing IV  op de Beau en dan een heerlijke dut. In de middag zetten we voor het eerst voet aan wal op Grieks grondgebied.
DSC_1980.jpgDSC_0001.jpgDSC_0018.jpg100_9975.jpg100_9979.jpg100_9981.jpg100_9988.jpg100_9994.jpg101_0011.jpg

Reacties

 1. Hanny en Guido schreef:

  Goedemorgen beide,

  En nu dus Griekenlend. Ben benieuwd of jullie iets merken van de spanningen met de rest van Europa en of jullie euro’s kunnen blijven pinnen. Als je de berichtgeving in Nederland mag geloven zou het zo maar kunnen zijn dat er geen geld meer uit de automaat komt. Wordt misschien dus wel extra spannend.
  Heel veel plezier in dit nieuwe land.
  Embrass
  Hanny en Guido

 2. Leon schreef:

  Leuk om te lezen dat jullie de andere Nederlanders weer hebben gezien. Waar is dat griekse gastenvlaggetje?

  • Anneke schreef:

   Ha Leon,

   Dat vlaggetje hebben we zodra we op Grieks grondgebied waren in de stuurboord zaling gehesen.

   Liefs van Ann

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin