Met de bus naar Almeria

Niet alle onderdelen voor het stuurwerk zijn gelijk leverbaar dus is het leuk om weer wat van de omgeving te gaan bekijken. Dinsdag 17 mei 2011 lopen we samen met de bemanning van de Mi Dushi Anneke en René naar de bushalte. Maar waar stap je op? Als we om ons heen kijken komt bus nr. 20 aangereden. Dat is even geluk hebben. Onderweg veel kassen gezien ( paprika en tomaten) gemaakt van doek en plastic. Het lijkt het Westland wel. Anderhalf uur later stappen we uit in het centrum van Almeria.


DSC_0914.jpgDSC_0927.jpgDSC_0929.jpg

We starten onze wandeling in het oude gedeelte. We lopen naar het kolossale fort La Alcazaba dat stamt uit 995. Dit is het grootste fort dat de moren in Spanje hebben gebouwd. Telkens denk je, nu hebben we alles wel gezien. Maar dan loop je weer een poortje onder door en dan beland je weer in een ander gedeelte van dit prachtige monument. Het ligt op een heuvel vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad en de baai.

DSC_0976.jpgDSC_1002.jpgDSC_1012.jpgDSC_1015.jpgDSC_1023.jpgDSC_1025.jpg

We doen ons tegoed aan een tapas op het plein bij de kathedraal en belanden in een kerk waar ze een krui s en een schilderij voorzien van verse bloemen al zingend naar buiten in een vrachtauto dragen. De terugreis gaat iets minder gemakkelijk omdat de dame achter de informatie balie zegt dat er vandaag geen bussen meer rijden naar Almerimar. Gelukkig spreekt Anneke (van de Mi Dushi) aardig goed Spaans en na één keer over stappen belanden we om half acht toch met de bus in Almerimar.

DSC_1029.jpgDSC_1030.jpgDSC_1037.jpg