Mar Menor en Torrevieja

De tocht op 25 mei 2011 gaat naar Mar Menor wat kleine zee betekent. De bergen langs de kust worden steeds vlakker en vlakker. Het is zeer ondiep als we voor de brug (open 10u00 en 18u00) wachten om het zoute water van Mar Menor op te varen. We gaan bij het eiland Isla Perdiguera voor anker. Het moet hier in de zomer een drukte van belang zijn maar we liggen de 1e nacht met drie boten en de volgende nacht alleen. Een prima ankerplek omdat er geen swell is.


DSC_1221.jpgIMG_0045.jpgIMG_0049.jpg

De tocht naar Torrevieja doen we helemaal zeilend. We gaan één keer overstag en belanden tussen wedstrijdzeilboten. Dat wordt even uitkijken geblazen. In de Imray Mediterranean Almanac 2011/2012 staat een goede ankerplek in de havenkom van Torrevieja. Dus daar gaan we liggen. Ook hebben de Lowlander en de Mi Dushi hier 2 dagen eerder gelegen. Maar als we ‘s avonds heerlijk in het zonnetje zitten te eten onder het genot van een glaasje rosé, ziet Cees vanuit zijn ooghoeken een Guardia Civil bootje aankomen. Nee hè, ze komen toch niet naar ons toe. Maar jawel drie heren willen de paspoorten en bootpapieren zien en of we wel weten dat dit geen ankerplek is. Cees laat de Almanac zien maar, ze classificeren dit als een “mistake”. Even later gaan we anker op om buiten de havenkom ons heil te zoeken.

DSC_1241.jpgDSC_1242.jpgDSC_1245.jpg

Reacties

 1. Truus schreef:

  Wat een vervelende mensen heb je toch he. De politie je vriend: HHa!?
  Hebben jullie geen storm gehad de laatste dagen? Hier wel behoorlijk.
  Groetjes Truus en Henk

  • Cees schreef:

   Ha Truus,

   Nou het gaat hier ook onwijs te keer. Dus vandaag niet uitgevaren.Veel regen hoge golven en veel wind.Erg wijs om dan in de haven te blijven liggen. Hoe graag je ook verder wilt

 2. Karlijn schreef:

  Hoi cees en anneke

  Heel leuk om weer eens te lezen hoe mooi en leuk jullie het hebben.
  Heel veel plezier nog de komende tijd!

  Heel veel liefs, Karlijn

  • Anneke schreef:

   ha Karlijn,

   Wat leuk om een reactie van je te ontvangen via de website. Niels en Eline zijn net gisteren ingevlogen.

   groetjes van Ann

 3. Marjo schreef:

  Gefeliciteerd met Anneloesje!
  xxxjes Marjo

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin