Apies kijken op Gibraltar

Na heel wat gepraat over het Nederlandse weer hier in Zuid-Spanje en die aanhoudende oostenwind zien de weersvoorspellingen er goed uit voor dinsdag 3 mei 2011. Samen met de Mi Dushi vertrekken we dan ook naar Gibraltar. Er is veel wind. Gelukkig uit de goede richting en matig hoge golven.
Met René en Anneke brengen we de volgende dag een bezoek aan de hoge rotsige kaap Gibraltar die in 1917 voor eeuwig aan Groot-Brittannië is toegewezen. We gaan met de kabelbaan naar de Top of the Rock op 450 meter hoogte. Wat een schitterend uitzicht over de havens, de Middellandse zee en de contouren van Marokko.
En als speciale attractie voor Anneke lopen hier staartloze apen rond. Gelukkig weten ze zich redelijk te gedragen en beland er geen één op haar hoofd of schouder en er wordt ook niets uit de rugzak gejat. De tocht naar beneden doen we lopend en via een botanische tuin belanden we rond half zes weer op de boot.
Omdat de Royal Air Force toch wel een landingsbaan op eigen grondgebied wilde: namelijk Gibraltar, hebben ze dwars over de enclave een landingsbaan aangelegd. Als er dan een vliegtuig wil landen, gaan gewoon de slagbomen dicht, de voetgangers moeten even wacht, zeilschepen met masten hoger dan 12 meter ook.
’s Avonds hebben we met 8 personen van drie verschillende nationaliteiten een heerlijk diner in het plaatselijke casino. De volgende dag protesteren de kuitspieren hevig na zo’n lange wandeling van gisteren.


100_1630.JPG100_1639.JPGDSC_0690.jpgDSC_0708.jpgDSC_0713.jpgDSC_0739.jpg100_1675.JPGDSC_0757.jpgDSC_0770.jpgDSC_0775.jpgDSC_0791.jpgIMG_0034.jpg

Reacties

 1. anjella schreef:

  Hoi, ann en cees. Jullie maken weer spannende dingen mee. Wij zitten nu in Jerez de la Frontera. We kunnen morgen langs Gibraltar rijden om even een bakkie bij Jullie te doen. Maar ik weet niet of het bij jullie uitkomt op zondag. Mail even, ik heb je emailadres en mob. Nr niet. We gaan nu naar een spaans feest vanacht lees ik je antwoord wel. Doei Anjella en Jos

  • Anneke schreef:

   Tja, zoals je kunt zien hebben we wel 4 dagen zonder internet gezeten. Een ramp voor ons sociale netwerk.Super jammer dat we jullie gemist hebben.
   Groetjes,
   Anneke

 2. Guido schreef:

  Wie is nu Cees op die foto?

  • Aap schreef:

   Tja, hier ga ik je een taalkundig antwoord opgeven, anders geloof je het toch niet. De tekst is “de apen en Cees”. Op de foto zie je twee gelijksoortige zoogdieren, meervoud dus, dit zouden dan toch de apen moeten zijn. Het rechtopstaande zoogdier, enkelvoud, zal dan toch wel Cees kunnen zijn. 😉

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin