Klusjes en verjaardagen

We gaan nog een keer met Toos en Rimmer naar de Tecnomat. Zeker voor Cees geen straf want het is een walhalla voor de klusser. Nu is de kraan wel binnen die we op het oog hebben. Het plaatsen van de kraan op de My Fair Lady gaat van een leien dakje. Bij ons is de aansluiting van de kraan anders en al met al nog een heel gedoetje. En ik heb weer de nodige voorraad ingeslagen bij de Lidl. Toos en Rimmer zeggen niks maar kijken vol verbazing wat er allemaal in de kofferbak verdwijnt, hij zit proppievol. Nog even koffie met zo’n overheerlijk, terplekke gevulde, cannoli verorberen en dan keren we weer naar Marina di Ragusa.

 

De generator wordt vertroeteld met nieuwe olie. Een klus waar Cees een soort van work-out voor moet doen. Pfff wat zit dat ding op een ongemakkelijke plek. En dan te weten dat tie echt geen sportfiguur is.  De toerenteller krijgt wat aandacht. Verder wordt er geboend en gepoetst dat het een lieve lust is.

Binnen 1 week vieren we 3 verjaardagen. Petra van de Waaibaai mag 62 kaarsjes uitblazen. Op Koningsdag vieren we ook hier een feestje met speciale ‘William’ Alexander Sachertaart, met een oranjekleurig Aperolletje en lekkere hapjes. De dag erna wederom een feestje. Remco is jarig van zeilboot Norell. Weer zo’n verrukkelijke taart van Caffè delle Rose maar nu met aardbei en banketbakkersroom. Je rekent de taart af naar gewicht. Dat kennen we in Nederland niet.  

Het zonnetje laat zich regelmatig van zijn goede kant zien. Wij lopen dan gelijk in korte broek. De Sicilianen vinden het daar echt te koud voor en dragen nog van die dikke winterjassen. Nu maar hopen dat de wind wat minder gaat blazen en uit de goede hoek gaat komen zodat we kunnen vertrekken. We gaan het zien.