Bijna weer naar Sicilië

Nog een paar dagen en dan vliegen we  weer naar onze Dutch Osprey. Wat is dit half jaar thuis omgevlogen. Hoogte punten die er met kop en schouder bovenuit steken zijn de geboorte van 2 kleinkinderen en een nieuwe keuken. Begin februari is Niek geboren en eind februari Milou. Wat ieniemienie weer. Maar ondertussen groeien ze als kool. Zo heb je geen kleinkinderen en nu 5 wat een rijkdom. Cees is aardig aan’t oefenen om de namen niet door elkaar te halen.

Begin januari is een team van vakbekwame werklui bezig geweest om een nieuwe keuken te realiseren. Eerst slopen, opbouwen en dan na 5/6 weken staat er een prachtige nieuw exemplaar. Erg jammer voor Cees dat de wijnklimaatkast nog steeds niet geleverd is. Naar zijn zeggen “het enige leuke” aan de keuken. Het is trouwens wel even wennen op inductie koken. Af en toe gaat  het aardig mis. En de ovens bedienen ook zoiets. ‘t Kan trouwens met een app vanaf de bank. Hellep hoe werkt het allemaal?  Een aanrader is de stoomoven cursus met bijbehorende kookworkshop bij’t Inspiratiehuis 2020 in Hoofddorp wie kent het niet. Samen met Marlies en Arno brengen we alle tips en trucs gelijk in de praktijk met  overheerlijke gerechten.   

Afgelopen maanden hebben we zeker niet achter de geraniums gezeten. Dus even een terugblik.  Ik pak mijn woensdagochtend tennis en het zingen bij koor Let it go weer op. Met ons hele gezin verblijven we een lang weekend in een vakantiehuis met een coördinatenwandeling een heuse pub quiz, zwemparadijs en de intocht van Sinterklaas en het daarbij behorende schoen zetten. Ook wordt kerst en oud& nieuw niet vergeten.

We hebben weer verschillende reünies waar we heerlijk bij klessebessen. En een surprise driving diner met de familie van de zus van Cees. Ik zie regelmatig ex-collega’s en met de kookclub hebben we een uitje naar de Kunsthal. We bezoeken met broer en zussies het van Gogh museum, en maken op weer wat andere tijden mooie wandelingen.