Pasen, optimistjes, een motortje en kokkerellen

Op ons paasbest, ja ja in kuikengeel, drinken we 1e paasdag koffie bij Toos en Rimmer met Italiaanse kleine zoete heerlijkheden, hemels. Ook zijn hier in de haven tijdens het paasweekend Nationale optimisten wedstrijden, zo leuk om te zien. Al die kinderen en wat een bootjes zo’n 130 bij elkaar. Het geheel is goed georganiseerd want binnen 10 minuten liggen al die optimistjes in het water om op zee hun wedstrijd te varen.

In oktober 2021 heeft Cees, hier in Marina di Ragusa, bij de plaatselijke Suzuki dealer een nieuw buitenboord motortje besteld voor de dingy. In april zou die geleverd worden. Ja ja je begrijpt het al, niet dus. Leveringsproblemen, maar op zaterdag 23 april staat er toch een nieuw motortje voor ons klaar. Ojee, we schrikken toch wel van de omvang, wat een joekel. Maar Cees is als een kind zo blij want we sjezen in plané over het water. En nu hangen er dus 2 motortjes op de hekstoel, één van 3- en één van 10 Pk. Waarom 2 geen idee?  

Afgelopen dagen is de wind gaan liggen en zijn de temperaturen zeer aangenaam. Korte broeken en jurkjes weer, lekker man. Tijdens een wandelingetje heb ik ineens sjans met een sprinkhaan van zeg maar het grotere soort, ha ha en dat als dierenliefhebster. Bij ‘ristorante Dutch Osprey’ eten diverse live-aboards een hapje mee. Dinsdag 19 april Marion & Paul met daarna het bordspel Keezen. Dinsdag 26 april Natasja & Marcel en op Koningsdag Christ, Toos & Rimmer met uiteraard een Nederlands rood/wit/ blauw/oranje tintje.