Onderweg

Eerst nog een 60 jarig verjaardagsfeestje bij Il Peperoncino donderdagavond en dan worden we vrijdagmorgen 20 april 2018 bijtijds naar Hellevoetsluis gebracht door Peter, fijn hoor. Het is echt ongekend mooi weer voor de tijd van het jaar (26/28 graden) dus varen we op ons gemakkie naar Willemstad. De dag erna liggen we aan de noordelijke remming bij de Volkeraksluizen in afwachting van Willem en Ingeborg met de Wing V. Zij gaan ons tot Parijs vergezellen, errug leuk. Zondag via het Volkerak, Zijpe, Oosterschelde naar Wemeldinge ook vandaag nog korte broeken weer wat wil een mens nog meer, genieten dus.

 

 

 

 

Maandag via de Kreekraksluizen naar zeggen het grootste sluizencomplex van de wereld (500 bij 68 meter) veel groter dan het sluizencomplex in b.v. het Panama kanaal, op naar Antwerpen. We varen midden door het haven gebied aldaar, je komt ogen te kort. Zee schepen zo groot als flatgebouwen, olieraffinaderijen met bijbehorende installaties en schoorstenen, metershoge kranen en er wordt van alles geladen en gelost. We voelen ons erg klein in ons Namasteetje.

 

 

 

 

En dan liggen we weer wat later in het Willemdok, gezellig hoor. Ja, de naam Antwerpen waar komt tie eigenlijk vandaan? De legende gaat over een reus Druon Antigoon die de boel terroriseerde en handen afhakte en deze in de Schelde wierp. Brabo (een Romeinse soldaat) doodde de reus en hakte op diens beurt zijn hand af. Door de “hand te werpen” zou Antwerpen aan haar naam zijn gekomen, nooit geweten. We vieren Willems verjaardag met taart en Irish coffee en weten een heerlijke in een rijpkast gerijpte entrecote te scoren van Limousin’s rund, mejammie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het plan is om woensdag naar Gent te varen. Cees heeft al gezien dat de Royersluis gestremd is maar overdag een tijdje in gebruik, niet dus. Gelukkig mogen we mee met de beroepsvaart in de Cauwenlaertsluis. Pas heel wat uren later varen we dan eindelijk op de Schelde met nu behoorlijk stroom tegen. Ook worden we nog geënterd door de waterpolitie. Ze kijken of je papieren in orde zijn en  of je voldoende veiligheidsmiddelen zoals brandplussers, reddingsvesten, vuurpijlen e.d. aan boord hebt. Yeh goedgekeurd altijd prettig. Op naar Rupelmonde.

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Leon schreef:

  Leuke verhalen weer, veel plezier. Groeten aan Willem en Ingeborg.

 2. Lydia & Martien schreef:

  Hoihoi, een mooie reis weer toegewenst. Jullie gaan het mooie weer tegemoet. Lekkere wijntjes proeven, wat wil je nog meer….
  We blijven jullie volgen!

  Tot de Herfst,
  Lydia & Martien

 3. Marianne schreef:

  Weer een nieuwe tocht,leuk om ook een beetje mee te reizen.

 4. Ingrid schreef:

  Hoi Anneke en Cees,
  Ziet er gezellig uit allemaal! Leuk om te lezen dat jullie er weer op uit trekken. Geweldig om weer mee te mogen reizen.
  Goede vaart, veel plezier, en mooi weer toegewenst. Groeten van Ingrid

 5. Ceeskoevoets@gmail.com schreef:

  Hoi hoi. Weer helemaal gezellig zo onderweg met wing V. Leuk verhaal en mooie foto’s. Goeie vaart. Gr. Cees en Marijke

 6. Theo Ophorst schreef:

  Hoi, Ik neem aan vandaag in Gent aangekomen en naar de jachthaven midden in de stad. Als je lekker wil lunchen is de Belga Queen een mooie tent. Wel aan de prijs, hier hebben ze ook een zeer aparte toilet, alles van glas en als je de deur op slot doet is alles geblindeerd. Veel plezier en vaargenot. Blijf jullie volgen.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin