Onderweg

Eerst nog een 60 jarig verjaardagsfeestje bij Il Peperoncino donderdagavond en dan worden we vrijdagmorgen 20 april 2018 bijtijds naar Hellevoetsluis gebracht door Peter, fijn hoor. Het is echt ongekend mooi weer voor de tijd van het jaar (26/28 graden) dus varen we op ons gemakkie naar Willemstad. De dag erna liggen we aan de noordelijke remming bij de Volkeraksluizen in afwachting van Willem en Ingeborg met de Wing V. Zij gaan ons tot Parijs vergezellen, errug leuk. Zondag via het Volkerak, Zijpe, Oosterschelde naar Wemeldinge ook vandaag nog korte broeken weer wat wil een mens nog meer, genieten dus.

 

 

 

 

Maandag via de Kreekraksluizen naar zeggen het grootste sluizencomplex van de wereld (500 bij 68 meter) veel groter dan het sluizencomplex in b.v. het Panama kanaal, op naar Antwerpen. We varen midden door het haven gebied aldaar, je komt ogen te kort. Zee schepen zo groot als flatgebouwen, olieraffinaderijen met bijbehorende installaties en schoorstenen, metershoge kranen en er wordt van alles geladen en gelost. We voelen ons erg klein in ons Namasteetje.

 

 

 

 

En dan liggen we weer wat later in het Willemdok, gezellig hoor. Ja, de naam Antwerpen waar komt tie eigenlijk vandaan? De legende gaat over een reus Druon Antigoon die de boel terroriseerde en handen afhakte en deze in de Schelde wierp. Brabo (een Romeinse soldaat) doodde de reus en hakte op diens beurt zijn hand af. Door de “hand te werpen” zou Antwerpen aan haar naam zijn gekomen, nooit geweten. We vieren Willems verjaardag met taart en Irish coffee en weten een heerlijke in een rijpkast gerijpte entrecote te scoren van Limousin’s rund, mejammie.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het plan is om woensdag naar Gent te varen. Cees heeft al gezien dat de Royersluis gestremd is maar overdag een tijdje in gebruik, niet dus. Gelukkig mogen we mee met de beroepsvaart in de Cauwenlaertsluis. Pas heel wat uren later varen we dan eindelijk op de Schelde met nu behoorlijk stroom tegen. Ook worden we nog geënterd door de waterpolitie. Ze kijken of je papieren in orde zijn en  of je voldoende veiligheidsmiddelen zoals brandplussers, reddingsvesten, vuurpijlen e.d. aan boord hebt. Yeh goedgekeurd altijd prettig. Op naar Rupelmonde.