Koud tochtje terug van Harlingen naar Hellevoetsluis

Nou nou het heeft wat voeten in aarde om de boot weer op te halen uit Harlingen. Het is ondertussen 17 maart 2018 en dan denk je dat het wel gedaan is met de vorstperiode. Niet dus, de thermometer geeft weer onder nul aan. Maar….het ijs is verdwenen en alle vaarwegen weer begaanbaar dus zakken we via Leeuwarden naar het zuiden af. We tuffen langs bijzonder mooie ijs creaties van het opspattende water langs de oevers. Een kunstenaar zou er jaloers op zijn maar dit is gewoon de natuur en dat in Nederland, super gaaf om te zien. Lia en ik fotograferen wat af, de kou trotserend. De gevoelstemperatuur lijkt wel -20 door de harde wind. Remco en Cees blijven lekker binnen en zien alles wel vanachter het glas. Via Grou, Lemmer, Maarsen en Rotterdam (tjonge wat fotogeniek is die stad vanaf het water) naar Hellevoetsluis.

 

 

 

 

 

 

 

Onze vertrek datum is ook al bekend. Dat wordt vrijdag 20 april 2018. Maar eerst nog de kleine ‘make over’ van de badkamer afmaken, een AIS inbouwen op de boot, de ‘bootautomation’ professionaliseren, chromecast aansluiten, 50 meter ankerketting voor in de bakskist zien te krijgen. Je denkt ah dat doen we effies maar al met al best een zwaar klussie.

 

 

 

 

We zwaaien Door en Niels uit die een tijdje gaan reizen in Zuid- Amerika, vieren Pasen, en wat etentjes zo hier en daar, gezellig hoor. Een paar weken geleden was het open torendag in Amsterdam en hebben we een rondleiding gehad in The Edge. Ze zeggen het meest duurzame kantoor gebouw ter wereld in combinatie met geavanceerde Technologie. Verder kopen we een reddingsvlot en een epirb (Emergency Position Indicating Radio Beacon) Niet omdat we zo’n ‘aftands’ bootje hebben maar liever mee- dan om verlegen. Het plan is om weer ergens in de Middellandse Zee te belanden. Nu niet over zee maar binnendoor via Parijs, super leuk vooruitzicht. De website is trouwens iets aangepast door zoon Niels.