Vaarseizoen 2017 is een feit

Het is 27 april 2017 Koningsdag. We liggen aan het Spaarne op een koninklijke plek, midden in de stad Haarlem met uitzicht op het Teylers museum en de Gravestenebrug. Een A-locatie op loopafstand van de binnenstad. We genieten van de mensen, de bezienswaardigheden van deze stad, de vrijmarkt, de oranje soezen, het Teylersmuseum met een schat aan kunst & wetenschap en de Aperol Spritz samen met Willem en Ingeborg. Super gezellig.


DSC_0676.jpgDSC_0664.jpgDSC_1101.JPGDSC_4804.jpgDSC_4789.jpgDSC_1078.JPG

Ja, het botenseizoen is al vroeg begonnen dit jaar. Tot nu toe best koud, maar op onze motorboot is het goed toeven. Even een terugblik. We vieren half april Pasen op de Namasté samen met Leon, Nynke, Anneloes en Peter. Niels is voor een aantal weken naar Bali en er niet bij. Het is meivakantie en we gaan er 2 weekjes op uit met de boot. Van Hellevoetsluis vertrekken we op zaterdag 22 april naar Numansdorp. Hier in de buurt hebben we een reünie. Echt leuk om elkaar na heel wat jaren weer te zien en te spreken.


DSC_0956.JPGDSC_0941.JPGDSC_0899.JPG

De volgende dag tuffen we op ons gemakkie naar Dordrecht. Het is brrrr zo koud en onwijs druk met beroepsvaart maar rond 12.00 uur varen we door de Engelenbrug de binnenstad van Dordrecht binnen. Er is een bekende uitdrukking die over Dordrecht gaat namelijk: Hoe dichter bij Dordt, hoe rotter het wordt. Nou voor ons niet hoor. We slenteren met dikke jassen aan door deze oude stad met een bewogen handels verleden, zijn vele grachtenpanden, de Groothoofdspoort die aan het drierivierenpunt ligt en we belanden in de authentieke distilleerderij Rutte & Zn. Een stokerij waar ook nu nog de jenevers, likeuren en whisky achtige destillaten gestookt worden. We wanen ons terug in de tijd. Via Alphen a/d Rijn met onderweg veel bloeiende bollenvelden, mooie optrekjes, de vele verschillende bruggen waar we onderdoor moeten zijn we dus nu in Haarlem beland, echt niet verkeerd.


DSC_1059.JPGDSC_1034.JPGDSC_1029.JPGDSC_1006.JPGDSC_1003.JPGDSC_0976.JPG