Uitdragers zooitje op de Beau

Marieke en Dick gaan dinsdag 7 april nog wat cultuur snuiven. Wij blijven op de boot. Ik loop toevallig rond koffietijd Willem en Ingeborg tegen het lijf. Na al die maanden hebben we heel wat bij te kletsen op de Beau. De Wing IV is net weer te water gegaan. Na 8 gezellige dagen vertrekken Marieke en Dick woensdag 8 april weer richting Palermo. Omdat er stakingen zijn in het Franse luchtruim hebben ze vertraging en zijn ze pas rond 1.30 uur, thuis.

DSC_0360.JPGDSC_3915.jpgDSC_0371.JPG

Op de Beau zijn er een aantal projecten die wat aandacht behoeven. Er is lekkage in de kleding kast voor. Dus leeghalen die boel, plafond eruit slopen om zo het lek te vinden en te dichten. Verder inspecteert Cees de watertank, dat betekent vloerbedekking weghalen en het vloertje eruit halen. Ha ha nog meer rommel. Hij vervangt een schakelaar en bouwt de marifoon weer in, die ter reparatie mee was naar Nederland. De boodschappen (2 karren vol) gehaald bij de Lidl, zijn door tijdelijk gebrek aan ruimte nog steeds niet opgeruimd. De afvoer in de kombuis en het badkamertje lopen niet meer door waardoor Cees te water moet.

DSC_0363.JPGDSC_0392.JPGDSC_0395.JPG

Dat betekent ….. nog meer troep want de duikspullen liggen in de voorhut onder het bed. Gelijk wordt de schroef en de waterlijn die veel aangroei heeft schoongemaakt. Handig gebruikmakend van de slang aan de duik fles van Willem en Ingeborg. Er wordt hout geschuurd en gelakt dus er slingeren kwasten, een schuurmachine en schuurpapier in het doghouse. Troep, en nog eens troep maar aan het einde van de maand zal zeker alles weer op orde zijn, dat hoop ik tenminste.

DSC_0387.JPGDSC_0398.JPGDSC_0400.JPGDSC_0407.JPGDSC_0412.JPGDSC_0421.JPG