Bijna klaar voor vertrek

Maandag 20 april zwaai ik in alle vroegte (6.00 uur) Willem en Ingeborg uit. Cees heeft een to-do lijstje gemaakt. Zo’n 17 punten moeten nog aangepakt worden voor vertrek. Het plan is om einde van de maand te starten met zeilseizoen 2015. Ons havencontract van 7 maanden loopt dan ten einde. De mangaten van de watertank zijn weer gesloten. Na alle chaos kunnen we onze kont weer keren in de boot. We slaan bij rustig weer de drie de zeilen aan: de fok, de genua, en het grootzeil. Cees wordt wederom de mast in gehesen want de windmeter doet het weer niet. WD-40 doet wonderen want nu draait tie weer. De kraan in de kombuis lekt, dus opzoek naar en nieuwe. Het monteren ervan is jammer genoeg geen fluitje van een cent, een hoop gemopper maar ….de aanhouder wint. 

DSC_0528.JPGDSC_0529.JPGDSC_0495.JPG

Er is ook tijd voor social events. We borrelen op de Passion bij Philip en Marion en er is een Pot- Luck bij ons op de steiger. Je maakt iets te eten en neemt je eigen drank mee. Leuk om met nieuwe mensen van verschillende nationaliteiten kennis te maken. De volgende dag maak ik samen met Philip en Marion een mooie wandeling naar de Maria Di Pompei kerk en naar het nog hoger gelegen Castel S. Angelo. Je hebt een verrassend uitzicht over een deel van Licata, de haven en een hele grote begraafplaats. 

DSC_0524.JPGDSC_0536.JPGDSC_0539.JPGDSC_0548.JPGDSC_0553.JPGP4230022.JPG

Over en weer drinken we koffie met Janneke en Reinder. Zij hebben een Trintella 3 gehad en zijn benieuwd naar onze boot en wij naar hun grote motorboot een Grand Banks. We zien elke dag veel vissen in de haven omhoog springen. Soms wel drie/vier keer achter elkaar, een leuk gezicht. De theorie van Cees is: ze springen uit het water om te kijken waar de haven uitgang is. Ja ja leuk bedacht. Inmiddels kijken we elke dag naar verschillende weersvoorspellingen. Als de weer goden ons gunstig gezind zijn vertrekken we a.s. donderdag 30 april. 

DSC_0533.JPGDSC_0579.JPGDSC_0602.JPGDSC_0608.JPGDSC_0612.JPGDSC_0621.JPG