Als toerist in noord/west Sicilië

Zaterdag 4 april 2015 maken we eerst nog even een wandelingetje langs de haven van Castellammare del Golfo en dan hup richting Segesta. Hier staat in een mooie vallei een onvoltooide Dorische tempel uit de 5de eeuw voor Chr. en veel hoger nog een theater gehouwen uit de top van Monta Barbaro met een diameter van 63 meter. Hier vandaan rijden we naar Trapani.
DSC_0226.JPG DSC_0231.JPG P1080034.JPG

Het oude gedeelte van Trapani ligt op een schiereiland.  Hier is ook onze B&B. Goed gelegen zodat we morgen de paasprocessie kunnen meemaken. Maar…..ik heb mijn huiswerk niet goed gedaan want de paasprocessie is net een paar uur geleden voorbij gekomen. Jammer, dus dat wordt nieuwe plannen maken voor 1ste paasdag. Cees heeft iets gezien op tripadvisor. Met de kabelbaan naar Erice. Zo gezegd zo gedaan. In de cabine hebben we een fantastisch uitzicht over de stad Trapani met heel in de verte de Egadische eilanden. Erice ligt op een steile rots (750 meter hoog) boven Trapani, nu in de mist. Het is bibberkoud dus zitten we rond half twaalf al aan een warme glühwein. Erice ademt nog een middeleeuwse sfeer met stadsmuren, bijzonder bestrate wegen en natuurstenen huizen, pleintjes en kerken. 

DSC_0255.JPGDSC_0267.JPGDSC_0277.JPGDSC_0300.JPGDSC_0307.JPGDSC_0308.JPG

En dan naar het zoutpannenmuseum in Nubia. De zoutpannen met de windmolens vormen een bijzonder landschap. De volgende dag rijden we verder naar het zuiden, op naar Marsala. In deze streek wordt de stevige zoete wijn Marsala geproduceerd. Te vergelijken met een port of sherry. Cees koopt een 15 jaar oude Marsala. Aan het einde van de dag rijden we Licata binnen. Back to normal want tjonge wat hebben we lekker gegeten afgelopen dagen, even uitbuiken dus.DSC_0326.JPG P1080115.JPG P1080125.JPG