Zoutvaatje en magnetisme (Kekova Road)

Donderdag 17 april 2014 vertrekdag uit Finike. Nog even snel een douche. Komen we in iedergeval de eerste zeildag fris en fruitig door. Het plan is om gelijk 5 dagen en nachten door te varen naar de Peloponnesos (vaste land van Griekenland). Voor 6 dagen vlees gebraden/gestoofd dus we zullen niet verhongeren onderweg. Het wachten is alleen nog op de Port Police dus nog even tijd voor echt het allerlaatste bakkie koffie samen met de Wing( ja Willem heb ik je alweer overgehaald). Gelijktijdig kiezen de Wing IV en de Beau het ruime sop. Dag dag, zwaai zwaai, we gaan jullie missen en daar gaan we. Eerst 13 knopen wind precies windje tegen (west), maar dan maken we gewoon een grote slag en gaan dan weer overstag.

100_2170.jpg100_2173.jpg100_2186.jpg100_2190.jpg100_2193.jpg100_2195.jpg

Maar ……de wind wordt meer en meer. We krijgen heel wat zeetjes over waarvan één die helemaal over ons schip rolt. De Beau lijkt wel een zoutvaatje van al dat zoute zeewater. Cees maakt onder het zeilen altijd een water- en brandrondje. Help, in de hut voor voelt het bed aardig nat, getsie. Die ene grote roller heeft voor water gezorgd via de voorluiken, dat hebben we nog niet eerder gehad, bale. Een “zout”waterbed, brrrr. Tevens is gebleken dat de pikhaak toch niet zeevast lag op het dek, want deze is weg. We besluiten niet door te gaan en 2 uur later liggen we voor anker in Ügaciz, Kekova Road vlak naast ……..de WingIV. Magnetische aantrekkings kracht hebben de 2 aluminium boten op elkaar, ha ha. Ook de Zephyr en de Esperanza, 2 andere Nederlandse boten, liggen hier voor anker. Beddengoed wassen en de voorhut met zoet warm water afnemen. En alles was zo lekker schoon. Ach er zijn ergere dingen. En Cees gaat weer als klusser aan de slag om de lekkage te verhelpen. Zoonlief (Niels) heeft de oplossing: maak je boot waterdicht met “ducktape”, altijd handig zulke tips. En eh, we blijven gewoon nog een dagje liggen hier. ’s Morgens regent het en ’s-middags poeiert het weer flink. Vanaf de Beau gezellige paasdagen.

DSC_0035.JPGDSC_0038 (2).JPGDSC_0042 (2).JPG

 

Reacties

 1. Truus schreef:

  Alle begin is goed! Alleen in dit geval niet zoals jullie het gewenst hadden. Ik hoop dat het verder zonder natte bedden gaat verlopen.
  Ook fijne paasdagen. De paashaas zal je daar niet tegenkomen op het water.
  Groetjes en goede vaart verder

  • anneke schreef:

   ha Truus

   Nee geen paashazen onderweg.Maar wel van die overheerlijke chocolade paaseitjes in de smaken puur melk en wit. Heerlijk. Meegenomen uit ….Nederland.

 2. René en Anneke schreef:

  Natte bedden zijn helemaal niks maar wees getroost ook aan die nattigheid komt een end.Eind van deze maand vertrekken wij ook.
  Iedereen aan boord een hele fijne Pasen gewenst. En niet te vergeten,

  GOEDE VAART!!!

  • anneke schreef:

   ha René en Anneke,

   Jullie ook een gezellig vaarseizoen.
   Wat zijn de plannen?

   • Anoniem schreef:

    Hai Anneke, Ons plan is om tijdens de warme maanden Julie/Augustus naar huis te vliegen en de boot in het corinth kanaal te laten liggen. Daarna weer door naar Marina di Ragusa. Sicilië. Is al geboekt. Groetjes René

 3. Leon schreef:

  Mooie telefoonhouder! Zelf gemaakt?

 4. Ingrid de Kort schreef:

  Hoi Anneke en Cees,
  Ik dacht ineens ze zullen al wel vertrokken zijn, moet maar eens even kijken op jullie site. Leuk zeg! Erg leuk om zo mee te lezen wat jullie meemaken. Ik hoop dat jullie nu wel onderweg zijn naar het Griekse vaste land. En inderdaad hopelijk zonder zoutwaterbed. Zo te zien aan de foto’s hebben jullie heet erg leuk. Geniet ervan. Ik kom af en toe even langs om een beetje mee te genieten. Veel plezier en goede en behouden vaart. Groeten van Ingrid

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin