Kaṣ, Kalkan in Turkije en het Griekse eiland Tilos

Het ambitieuze plan om 5 dagen en 5 nachten door te varen hebben we maar laten varen. Het lukt gewoon niet, vanwege de tegen wind, dus we gaan “hoppen”. Zaterdag 22 april 2014 belanden we bij Bagindir Limani bij Kas en de dag erna gaan we voor anker in de Yeslikoy baai bij Kalkan. Net als we 2de paasdag ons anker willen ophalen zien we heel heel in de verte een bootje onze kant opkomen. Met de verrekijker kunnen we niet zien welke boot het is maar als we op kanaal 16 de WingIV oproepen horen we Willem zijn stem, jaha we komen eraan. Ach dan blijven we ook nog een dagje, en even later liggen we weer vertrouwd naast elkaar voor anker. Trouwens de paaseitjes van de “Appie” smaken verkukkelijk, goed bewaard hè.

DSC_0059.JPGDSC_0699.jpgDSC_0080.JPG

De volgende dag starten we met een superrr wind. De WingIV gaat richting Goḉek en wij richting het Griekse eiland Tilos. Maar algauw wordt het dobberen. Dat was anders voorspeld. We maken ons op voor “een nachtje door” en zien de zon langzaam achter de horizon verdwijnen. En dan zien we 0.0 op de windspeed staan. We drijven jawel 5 à 6 uur op dezelfde plek met aan bakboord Rhodos en aan stuurboord Turkije. Maar dan de volgende dag is ie erweer, de wind. Eerst 7 knopen en dan tussen de 10 à 22 knopen schuin van achteren, we gaan lekkerrrr.

DSC_0070.JPGDSC_0105.JPGDSC_0106.JPG

Rond half 5 laten we in de baai Livádia bij het eiland Tilos, behoort tot de eilandengroep van de Dodekanesos, ons anker zakken. Helemaal “only de lonely”. We zijn 32 uur onderweg geweest met een gemiddelde van 3.3 knopen over 100 mijl. De volgende dag smaakt een “capo” op een terras voortreffelijk. Jéé wat een gezoem van muggen  al 2 nachten. De elektrische vliegenmepper doet zijn best, tijd voor een klamboe en een horretje.

DSC_0113.JPGDSC_0119.JPGDSC_0125.JPG