Kaṣ, Kalkan in Turkije en het Griekse eiland Tilos

Het ambitieuze plan om 5 dagen en 5 nachten door te varen hebben we maar laten varen. Het lukt gewoon niet, vanwege de tegen wind, dus we gaan “hoppen”. Zaterdag 22 april 2014 belanden we bij Bagindir Limani bij Kas en de dag erna gaan we voor anker in de Yeslikoy baai bij Kalkan. Net als we 2de paasdag ons anker willen ophalen zien we heel heel in de verte een bootje onze kant opkomen. Met de verrekijker kunnen we niet zien welke boot het is maar als we op kanaal 16 de WingIV oproepen horen we Willem zijn stem, jaha we komen eraan. Ach dan blijven we ook nog een dagje, en even later liggen we weer vertrouwd naast elkaar voor anker. Trouwens de paaseitjes van de “Appie” smaken verkukkelijk, goed bewaard hè.

DSC_0059.JPGDSC_0699.jpgDSC_0080.JPG

De volgende dag starten we met een superrr wind. De WingIV gaat richting Goḉek en wij richting het Griekse eiland Tilos. Maar algauw wordt het dobberen. Dat was anders voorspeld. We maken ons op voor “een nachtje door” en zien de zon langzaam achter de horizon verdwijnen. En dan zien we 0.0 op de windspeed staan. We drijven jawel 5 à 6 uur op dezelfde plek met aan bakboord Rhodos en aan stuurboord Turkije. Maar dan de volgende dag is ie erweer, de wind. Eerst 7 knopen en dan tussen de 10 à 22 knopen schuin van achteren, we gaan lekkerrrr.

DSC_0070.JPGDSC_0105.JPGDSC_0106.JPG

Rond half 5 laten we in de baai Livádia bij het eiland Tilos, behoort tot de eilandengroep van de Dodekanesos, ons anker zakken. Helemaal “only de lonely”. We zijn 32 uur onderweg geweest met een gemiddelde van 3.3 knopen over 100 mijl. De volgende dag smaakt een “capo” op een terras voortreffelijk. Jéé wat een gezoem van muggen  al 2 nachten. De elektrische vliegenmepper doet zijn best, tijd voor een klamboe en een horretje.

DSC_0113.JPGDSC_0119.JPGDSC_0125.JPG

 

 

Reacties

 1. Ingrid de Kort schreef:

  Hoi Anneke en Cees,
  Leuk weer een berichtje van jullie, ik heb me ‘geabonneerd’. Ik heb eerst maar eens gekeken waar jullie nu zitten, want nooit van gehoord natuurlijk Tilos. Maar ziet er leuk uit. Onvoorspelbaar de wind hè. Stoer dat jullie alles echt zeilen. Veel eilandjes in de buurt, zag ik. Jullie hebben vast een navigatiesysteem om niet in de war te raken van al die eilanden. Geniet ervan, ik geniet een beetje mee. Morgen de eerste koningsdag. Ga proberen veel rommel te verkopen in Delft op de Verwersdijk. Hopelijk is het droog, want nu hangt er een omweersbui van heb ik jou daar. Veel plezier. Groeten van Ingrid

  • Anneke schreef:

   ha Ingrid,

   En nog wat verkocht afgelopen zaterdag. Het weer werkte in ieder geval wel mee de eerste koningsdag. We hebben inderdaad een navigatiesysteem aan boord.

   gr. van Anneke

 2. Anoniem schreef:

  Hollandse paaseitjes en de driekleur op Koningsdag, zelfs ver weg op zee. Zo zien wij Hollanders het maar graag!

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin