Afscheid van Turkije

Nog maar 2 dagen en dan starten we met zeilseizoen 2014. We gaan de “Muezzin”( gebedsoproeper) die vijfmaal per dag oproept tot gebed zeker missen. Alleen jammer dat er meerdere moskeeën staan in Finike, het is nu een kakofonie van oproepen. A capella zou mooier zijn geweest toch. Donderdagavond staat Aleid ineens op de boot te kloppen. Zaterdag wordt er in de “Porthole”een “Art and Craft” expositie georganiseerd van sieraden en aquarellen door live-aboards of ik ook mee wil doen. Ja, altijd leuk maar …… alle gemaakte kettingen liggen in Nederland. Ann fabriceert in een record tempo van gerecycled materiaal 11 Clooney- en 5 fietsband kettingen en met succes want ik verkoop er 7.

DSC_0009.JPGDSC_0006.JPGIMG_0600.JPG

Vrijdagavond hebben we met Willem en Ingeborg een soort van afscheids- etentje bij ons op de boot. Volgende week gaan wij mijlen maken richting Peloponnesos en verder. We proberen, als de weergoden ons goedgezind zijn, in juni/juli in Spanje of Portugal te zijn. Dus nog een aardig stukkie te varen. De WingIV gaat eerst nog wat rondzeilen in Turkije. Ieder gaat zijns weegs. Dat zal even wennen worden want we hebben toch 2 zeilseizoenen intensief met elkaar opgetrokken en het heel gezellig gehad zo met elkaar.

DSC_0052.JPGDSC_0530.jpgDSC_0531.jpg

Cees is intussen met een volgend project gestart n.l. het monteren van de zonnepanelen. Het lijm aanbrengen op de achterkant van de zonnepanelen blijkt nog een heel gedoe, maar gelukkig komt Willem precies op dat moment langs en helpt ons uit de brand door zijn kitpistool uit te lenen. De zeilen worden teruggebracht en aangeslagen, wel jammer dat ze nu pas zeggen dat de 2 zeillatten die we vorig jaar verloren zijn, niet kunnen leveren. Het is 2 dagen voor vertrek. En dan hopen we dat morgen, alles op de laatste nipper, geregeld is. Het reddingsvlot, de brandblusser, 2 nieuwe stootwillen, een gehalveerde zonnetent, een gasfles, dat zijn allemaal dingen waar we nog op wachten. Via een agent klaren we donderdag 17 april 2014 uit. Oostelijker dan dit wordt het niet voor ons, op naar het westen.

IMG_0606.JPGDSC_0009 (2).JPGDSC_0011.JPGDSC_0014.JPGIMG_0608.JPGIMG_0610.JPG