Aan de kade bij het eiland Nisyros

En nu liggen we alweer 2 dagen bij het eiland Nisyros aan de kade. Als we het haventje van Palon binnen varen hebben we  0.7 onder de kiel, het gaat precies. Het is nog rustig hier met zeilboten dus plek zat. Dat was wel anders vorig jaar eind september, toen mocht je blij zijn met een plekje. We genieten van het heerlijke weer.

DSC_0131.JPGDSC_0134.JPGDSC_0193.JPG

Zaterdag 26 april, koningsdag in Nederland, huren we een scooter. We gaan richting Mandraki de hoofdstad van het eiland. Eerst bezoeken we het hoger gelegen “Castro”. We zien resten van muren opgetroken uit reusachtigr blokken vulkanisch gesteente. We lopen langs een haag van wilde bloemen en genieten van het mooie uitzicht.

DSC_0152.JPGDSC_0161.JPGDSC_0165.JPG

De stad Madraki bestaat uit een wirwar van schattige smalle straatjes. Op sommige plekken komen de balkons van de huizen aan weerskanten van de straat haast tegen elkaar aan. We zien de ruïnes van het kasteel van de johannieters boven op een rots en bezichtigen het 16e eeuwse klooster “Moni Panagias Spilanis”. De kerk dankt zijn bekendheid aan de mislukte poging van de Saracenen om de zilver voorraden te vinden die men had verstopt door ze in de Byzantijnse iconen te verwerken.

DSC_0143.JPGDSC_0147.JPGDSC_0170.JPGDSC_0173.JPGDSC_0174.JPGDSC_0177.JPGDSC_0179.JPGDSC_0186.JPGDSC_0190.JPG

En dan zondagmorgen horen we ineens een hoop getoeter. Zeker een trouwerij, maar nee we zien een hoop scooters aankomen met daarachter een bus. Er stapt een Grieks- orthodoxe geestelijke uit met een icoon en heel wat mensen. Ze lopen eerst naar het plaatselijke kerkje en daarna wel 3 uur restaurant in restaurant uit, huis in en huis uit, en langs vissersboten. Daarbij wordt een hoop lawaai gemaakt in de vorm van rotjes en grote knallers. En dan aan het einde van de middag begint het hier ineens vol te lopen met zeilboten, boten die komen schuilen voor het naderende slechte weer. Nou die komt er. Rond acht uur ’s avonds een onweersbui van jewelste. Gelukkig zitten wij lekker warm en droog binnen in ons kleine huusie.

DSC_0202.JPGDSC_0212.JPGDSC_0226.JPG