Opzoek naar Nederlandse televisie

Als je op Sögüt Limani even voorbij het restaurant loopt zie je armoedige huisjes en  vrouwen op het land aan het werk. Een Nederlandse flottielje ligt hier met 11 boten aan de steiger waardoor het lijkt of we in Nederland zijn. We douchen bij het restaurant, kopen brood en om 12.00 uur gooien we de lijnen los. Bozburun is onze volgende stop. We zetten voor’t  eerst onze nieuwe zonnetent op want de temperatuur is overdag al boven de 25 graden. Een aanwinst. We genieten mee van een Turk aan de kant die vol overgave aan het zingen is. Het galmt over de hele baai. Vrijdag 26 april 2013 doen we de baai van Dirsek Bükü aan. Onderweg zien we vlak bij onze boot een soort van zwaardvissen uit het water omhoog springen.

_DSC5408.jpgDSC_0358.JPGDSC_0359.JPGIMG_0350.JPGIMG_0358.JPGDSC_0363.JPG

Willem en Ingeborg halen Ann over om mee te gaan snorkelen. Gelukkig valt de kou van het water mee. De eerste keer van het seizoen en dat in april. Cees doet wat klusjes aan de boot, zoals sommige naden van het teakdek voorzien van Sikaflex en het ankerluik repareren. Zondag 28 april 2013 verplaatsen we ons weer een paar mijl nu naar de Ҫiftlik Limani baai. Het plan is om morgen naar Datҫa te varen om iets te regelen zodat we dinsdag naar de inhuldiging kunnen kijken van Willem Alexander. Omdat Ann aan de kant in de Ҫiftlik Limani baai heel veel privé vakantie huizen ziet met schotels op het dak gaan we eerst  proberen of hier iets te regelen valt. Het is leuk om te zien dat als je iets vraagt aan een Turk er van alle kanten mensen te hulp schieten. We komen terecht bij de receptie waar een man ons al staat op te wachten en ons te woord staat in het Duits.

DSC_0375.JPGDSC_0380.JPGDSC_0398.JPG

We gaan naar de andere baai varen waar ze voor ons televisie gaan regelen bij het restaurant Kurukabük. Zo gezegd zo gedaan. We gaan hier ’s avonds uit eten. Alles is nog wel gesloten maar voor ons maken ze een uitzondering.  Het wordt een hele aparte avond met een dronken kok die erg houdt van bier en raki en vanavond als ober fungeert. We worden belaagd door zwermen muggen, katten die rondom onze tafel lopen en een zeer brutale hond die zelfs door de eigenaar bijna niet weg te jagen is. Later op de avond wordt door de tante van de kok, een vrouw van 70 jaar, voor Cees de toekomst voorspeld  door in de Turkse koffie drap te kijken die hij gedronken heeft. Het lukt niet om hier op Koninginnedag naar de inhuldiging te kijken. Wordt vervolgd.DSC_0401.JPG DSC_0410.JPG DSC_0422.JPG