De Beau te water

Na bijna twee maanden op de kant verlang je er wel weer naar om in het water te liggen. We liggen “op stand” zegt Willem en echt niet verkeerd tussen al die grote motorboten op het beton. De botenlift komt vaak langs en er is altijd wel wat te zien zo hoog op het droge. Maar dinsdag  9 april 2013 is het dan zover, we worden te water gelaten. Voor het zover is heeft Cees nog heel wat uren geklust aan de Beau. De water- en vuilwatertank zijn aan de beurt voor een grondige inspectie. Een heerlijk klusje met van die frisse geuren ahum waarbij hij vaak ondersteboven hangt boven zo’n tank. Na het nodige verfwerk zien ze er nu weer helemaal toppie uit.

DSC_4197.JPGDSC_0737.JPGDSC_0015.JPGDSC_0033.JPGDSC_0050.JPGDSC_0057.JPG

We maken kennis met Rene en Pascal en eten met hen echt Turks in Marmaris. Het wordt weer een gezellige boel zo op de haven met veel mensen die terug keren naar hun boot, zo ook de bemanning van de Tringus en de New Breeze. Heerlijk Dick en Maud die Hollandse stroopwafels. Ook is het een drukte van je welste met al die honderden werklui die hier op de haven rondlopen om boten te poetsen en onderhoudswerkzaamheden te verrichten.

DSC_0066.JPGDSC_0078.JPGDSC_0080.JPGDSC_0110.JPGDSC_0137.JPG100_6086.jpg

Ingeborg en Anneke hebben alweer de nodig  baantjes gezwommen in het koude water van het zwembad en we hebben weer internet geregeld voor de komende maanden als we onderweg zijn met de boot. Vrijdag 12 april 2013 worden de zeilen weer teruggebracht en gelijk aangeslagen. Het is mooi weer en net niet te veel wind dus goed te doen. De verstaging wordt nagekeken en een stag in het want wordt gerepareerd. De nieuwe zonnetent hebben ze gelijk meegebracht en opgezet. Woh ziet er echt super uit en de stootwillen zijn van nieuwe hoezen voorzien. Geen rode- maar donkerblauwe dit keer.

100_6088.jpgDSC_0163.JPGDSC_0171.JPG

Reacties

 1. lydia & Martien schreef:

  Anneke en Cees,

  ‘t ziet er allemaal weer top uit. Nu weer lekker genieten. De lente is hier in aantocht, dus wij gaan ook een mooi weekend tegemoet.

  Heel veel plezier vanuit Schipluiden !
  Lydia & Martien

 2. Marjan schreef:

  Jullie hebben weer een gloednieuwe boot. Zo, nu kan de reis beginnen. Gaaf! De blauwe stootwillen zien er inderdaad strak uit. En de zonnetent lijkt me geweldig. Fijn weekend! Groetjes, Marjan

 3. Anneloes en Dennis schreef:

  Jullie zijn weer helemaal in het nieuw!
  Nieuwe willen! (ze hebben toch geen nieuwe namen gekregen toch?)
  Nieuwe zonnetent!!
  En een nieuwe trolly! haha hij is zeker wel handig

  • Cees en Anneke schreef:

   ha Loesje en Dennis,

   Nou die trutte trolley hebben we al even in ons bezit. Op Malta gekocht. Maar verder wel in het nieuw.

   Knuffels van Ann

 4. Ragonda schreef:

  Hai Ann en Cees, klinkt als helemaal lekker weer! Geniet ervan! Wij wachten hier rustig af tot het zonnetje gaat schijnen en de temperatuur oploopt! Hoop dat het snel komt! Lente laat wel heel lang op zich wachten! Have fun!!

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin