La Semana Santa in Ayamonte

Als je twee weken achter een ketting hebt gehangen ben je zeer blij als de windvoorspellingen op Ugrib gunstig zijn en je ankerop kunt. Op zaterdag 23 april 2011 zeilen we eerst met zeer weinig wind het waddengebied van Culatra uit. We gaan naar Ayamonte. Deze haven kunnen we alleen bereiken door de rivier de Guadalquivir op te varen bij hoog water anders is het te ondiep. Net op het moment dat het ondiepe gedeelte komt, regent het zo hard dat we geen meter zicht hebben. Dit levert altijd weer een spannend momentje op. Aan bakboord zien we Portugal en aan stuurboord zien we Spanje, het is een natuurlijke grens tussen twee landen.
In Ayamonte doen we ons tegoed aan een heerlijk tapas waar de bediening aller vriendelijkst is.
Eerste paasdag maken we een echte Spaanse processie mee, waarvan de deelnemers volgens ons toch op beter weer hadden gerekend . Heel indrukwekkend.


DSC_0415.jpgDSC_0420.jpgDSC_0442.jpgDSC_0453.jpgDSC_0458.jpgDSC_0462.jpgDSC_0466.jpgDSC_0473.jpgDSC_0485.jpgDSC_0518.jpgDSC_0521.jpgDSC_0527.jpg

Reacties

 1. hanny en Guido schreef:

  hè hè eindelijk. Gaaf de foto’s van de processie. Wat wordt in landen zoals Spanje dit soort feestdagen toch totaal anders gevierd dan bij ons. Leuk om mee te maken. Hopelijk slaat het weer snel om, hoewel.. dan wordt het bij ons waarschijnlijk slechter..
  groet
  Hanny

  • Anneke schreef:

   Ha Hanny,

   Wij krijgen onze portie zon toch nog wel dus hou die zon nog maar lekker in Nederland. Alleen de wind was eerst te veel en laat het nu weer afweten. Het is ook nooit goed hè. Maar ja we willen wel op tijd in Alicante zijn waar Niels en Eline naar toe vliegen.

 2. Truus schreef:

  Fijn dat jullie verder konden. Prettige pasen. (Is bijna voorbij)!!
  Truus en Henk

  • Anneke schreef:

   ha Truus en Henk,

   Jullie hebben het maar druk met al die websites bij houden.En hebben jullie leuke paasdagen gehad???? Het weer werkte in ieder geval wel mee.

 3. Niels schreef:

  Spektakel. Dat hebben we hier niet, ziet er wel een beetje apart uit met al die mutsen 😉

  • Cees schreef:

   Zeer groot spektakel, de verschijning van al die mutsen riep bij ons ook een geheel andere associatie op. We zijn er niet achter wat de betekenis is hiervan.
   Gr. Cees

   • Marjan schreef:

    Hoi Cees,

    In de processies die bestaan uit verschillende passietaferelen, lopen de boetelingen barrevoets en dragen capirotes. Deze punthoofddeksels zijn ontstaan uit een oude straf van de inquisitie.

    Hoe is het daar? Nog aan het verwaaieren? Of is Gibraltar bereikt?

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin