Het hijsen der zeilen

En dan is het wachten op weinig of geen wind om de zeilen aan te slaan. Geduld is een schone zaak, maar het wachten wordt beloond en ‘s avonds zetten we de genua en de kotterfok bij lichte oostelijke wind. Zaterdag 9 april is de wind gedraaid en is het grootzeil aan de beurt. Tussendoor met Irina, een Russin, met een busje heeeeeeel veel boodschappen gedaan. Dat is gemakkelijk en het scheelt een hoop gesjouw want we worden bij onze steiger afgezet
Het lijkt wel of de Sahara op de boot heeft huis gehouden, overal op de boot vind je heel fijn zand zo ook boven bij de windmeter in de mast. Cees is daarom twee keer de mast in geweest. Deze is 23 meter hoog dus je moet geen hoogtevrees hebben. De windmeter is schoongemaakt. Gelijk heeft Cees ook het anker gloeilampje vervangen door een LED lampje, met 10 keer minder stroom verbruik. Zondag 10 april 2011 vertrekken we uit Albufeira. Het wordt een heerlijk zeildagje met westelijke, van achter komende wind. We gaan voor anker bij Ilha da Culatra waar zowaar meer Nederlandse boten liggen. Je komt ze ook overal tegen.


DSC_0260.jpgDSC_0262.jpgDSC_0263.jpgDSC_0264.jpgDSC_0269.jpgIMG_0015.jpgIMG_0016.jpgIMG_0017.jpgDSC_0288.jpg

Reacties

 1. Wijnand & Janne schreef:

  Wat een heerlijke blauwe lucht en herkenbare plaatjes! Zijn de eerste paar dagen op open water goed bevallen? Wij gaan morgen naar de kust voor de laatste dagen wereldreis.. De tijd vliegt! Vandaag hebben we een watergevecht gedaan in Bangkok ivm Nieuwjaar hier. Erg leuk!

  Groetjes en veel zeilplezier!

  • Anneke schreef:

   Wijnand en Janne,

   Goh wat is de tijd voor jullie omgevlogen zeg.Volgende week alweer in Nederland. Je kunt in ieder geval terug kijken op een geweldige reis.

 2. Sandra schreef:

  Lieve Annn,

  Gelukkig lag Beau er netjes bij! Natuurlijk flink huishouden met schoonmaak en opruimen en boodschappen inruimen. Maar alles is gelukt en jullie zijn inmiddels alweer een week op reis!

  Heel veel plezier en geniet vooral van alle nieuwe indrukken!

  Dag dag,
  Sannn

  • Anneke schreef:

   Ha Sannnn,

   He gelukkig hebben we weer internet via een dongel. Kan ik tenminste alle mailtjes e.d. weer beantwoorden. We zijn nog niet echt opgeschoten en het weer zit hier wat tegen maar dat hoort ook weer bij het zeilers leven. Fijne paasdagen.

   xxx van Ann

 3. Marjan schreef:

  Hi Anneke en Cees,

  Jullie zijn nu weer onderweg met een volgeladen bootje, de zeilen in top en mooi weer, zo te zien. Jullie hebben het vast fijn.
  Hier is het ook goed weer; en da’s dik genieten.

  Groetjes van Marjan

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin