De Generator

Als je voor anker ligt heb je geen stroom voorziening. Daarom zetten we meestal ’s avonds een kwartiertje de generator aan om de accu’s e.d. op te laden. Dat doen we ook op donderdag 21 april 2011. Maar de generator maakt een ander geluid als anders. Cees duikt gelijk de machine ruimte in en roept heel hard au. Hij heeft zijn hand gebrand aan de uitlaat. Ik als EHBO-er kom gelijk aandraven met koud water maar daar heeft meneer nu geen tijd voor.
De generator krijgt geen water toevoer meer waardoor hij oververhit is geraakt. Eerst word het wierfilter gecontroleerd. Deze zit behoorlijk vol met zeegras modder en hele fijne schelpjes en kalkaanslag. Dit schoongemaakt maar dan is het euvel nog niet verholpen. Dan maar de waterpomp eraf om de impellor te vervangen, er was één blad afgescheurd. Een heel gedoe want je komt er niet gemakkelijk bij. Twee en een half uur later en een wit t-shirt minder want die zit onder het smeer is deze klus ook weer geklaard.


DSC_0380.jpgDSC_0382.jpgDSC_0385.jpgDSC_0388.jpgDSC_0394.jpgDSC_0397.jpgDSC_0398.jpgDSC_0404.jpgDSC_0408.jpg

Reacties

 1. Monique schreef:

  Jeee Cees respect! Het klinkt super moeilijk maar toch heb je de klus weer geklaard. T-shirt wel bewaren hoor, als bewijs van deze heldendaad. En voortaan wel ook Ann haar minutes of fame gunnen als doorgewinterde EHBO-er. Veel zon en een beetje wind gewenst.
  Groeten, Monique

  • Cees schreef:

   Ha die Monique,
   Het T-shirt is gedegradeerd tot poetsdoek. Later heeft An nog geruime tijd mijn hand kunnen verzorgen en ik was heel zielig hoor.
   Gr. Cees

 2. hanny en Guido schreef:

  Zijn jullie nog steeds aan het “verwaaien” ? Is het niet vreselijk dat je niet weg kan als je dat wil ? Je zal maar twee linkerhanden hebben op zo’n boot. Ik vindt je lampje best wel leuk en je kan er ook goed bij lezen ‘s-nachts.
  Embrass Hanny

 3. Marjan schreef:

  Dat lampje op je voorhoofd flatteert je bijzonder, Cees. Ik stel voor dat je ‘m de hele reis ophoudt; niet alleen ‘s nachts maar ook overdag. Handig als plotseling de zon uitvalt.

  Ik hoop dat het weer aldaar snel verbetert. Dat is toch leuker.

  Groetjes van Marjan

 4. Sandra schreef:

  Nog maar net op weg en de eerste tegenvaller is al binnen! Terwijl jullie nog niet eens echt opgeschoten zijn. Tjonge jonge, het is niet alleen maar een gezelleig bootreis maar je moet ook van alle markten thuis zijn. Van klusser tot EHBOer! Gelukkig vullen jullie elkaar goed aan!
  Dag dag, San.

  • Anneke en Cees schreef:

   Hoi Sann,

   Ja gelukkig kan Cees vaak zelf de dingen oplossen. En wat het weer betreft dat komt heus wel weer goed.Ik ben blij voor jullie dat het in Nederland eens een tijdje mooi weer is

   liefs van Ann

 5. Bart schreef:

  Cees,
  Van alle markten thuis. Tis een tegenvaller, maar in je hart blijf je een echte techneut dus je hebt er stiekum vast heel erg van genoten.

  Geniet verder en ik hoop snel op goeie wind…

  grtjs,
  Bart en Ta.

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin