Spectaculair dagje Domincia, terug naar Les Saintes, Pointe-à-Pitre en dan….Intensive Care

We zeilen nog meer naar het zuiden van Dominia n.l. Roseau. Donderdag 10 maart staan we samen met 7 vriendelijke Duitsers klaar voor een rond trip met Sea Cat. Octavius is onze gids en chauffeur. We rijden naar Morne Trois Pitons National Park. Eerst naar een zwavelbron en dan maken we een hike van 1 uur rond het Freshwater Lake. Het grootste meer van Dominica ligt 762 m boven zeeniveau. Door de dag regen van gisteren is het best een blubber boel. Wat is alles groen en wat een veelzijdigheid aan bomen en planten. Dan wordt het klimmen en dalen over 3 bergtoppen met mooie uitzichten.


DSC_0565.JPGDSC_0560.JPGDSC_0542.JPGDSC_0511.JPGDSC_0479.JPGDSC_0473.JPG

Met het busje op naar Titou Gorge. Een kloof waar we gaan zwemmen. Maar Octavius heeft meer voor ons in petto. Aan het einde van de kloof is een waterval. Tegen de stroom in eerst een stukkie hard zwemmen en dan gooit Octavius een boei en trekt ons 1 voor 1 een inham in. Uitkijken dat je niet door de harde stroom tegen de wand van de kloof wordt gedrukt. De waaghalzen onder ons (Leon en Cees) doen nog een klimmetje verder omhoog. Vandaar een grote sprong in het diepe om door de stroom van de waterval weer meegenomen te worden naar de ingang van de kloof, super gaaf. Onderweg stopt onze gids telkens voor een reuk/smaak sensatie. Hij plukt guave, citroengras, een jasmijn bloem, niet gebrande koffiebonen, de vrucht met daarin nootmuskaat, m&m jungle een vrucht met kleine bolletje zoet/zuur aan de buitenkant en binnenin cacao en een stukje boombast wat ruikt naar kaneel. Tjonge, wat groeit hier veel in de vrije natuur. Ha ha, Octavius speelt ook nog voor Tarzan door aan een liaan van een boom te gaan hangen. Na de late lunch verder naar Travalgar Falls. Twee watervallen die in een bassin storten van grote zwarte stenen.


DSC_0774.JPGDSC_0763.JPGDSC_0610.JPG

Maar ook hier blijft het niet bij kijken Octavius wil ons naar boven hebben naar de Hot Water Springs bij de ‘papa’ waterval. Oeps, het wordt nog een hele klim over de spiegelgladde stenen maar dan heb je ook wat. Zittend onder een warmwaterbron en genietend van het mooie uitzicht. Via de Botanical Garden rijden we naar een uitkijk punt en genieten van de zonsondergang. Oh what a day, een topdag om niet snel te vergeten.Via Portsmouth zeilen (met uitschieters naar 40 knopen wind) we terug naar Les Saintes.


DSC_0666.JPGDSC_0662.JPGGOPR0129.JPG

Leon doet hier een ochtend duik bij Plongee (duikschool), we picknicken/snorkelen bij Plage Pompierre en we dineren heerlijk bij ti Kaz’La. Intussen liggen we weer bij Pointe-à-Pitre voor anker. Na 2 super weken is Leon woensdag 16 maart 2016 weer vertrokken naar Nederland. Maar ik voel me weer niet echt toppie. Kortademig en snel moe, dus weer naar een dokter toe. Deze stuurt ons door naar Centre Hospitalier Universitaire Pointe-à-Pitre Abymes. Trouble met het hart ritme. Een veel te hoge hartslag met een bloeddruk die juist weer te laag is, maar dat heb ik altijd al. Na een röntgenfoto, een CT-scan, en een echocardiografie blijkt mijn hartklep tussen de 2 linkerkamers niet goed te werken. Opname volgt op het IC. Na 3 nachten wordt ik ontslagen met medicatie. Kijken hoe ik me daarbij voel met als doel repatriëring naar Nederland. Wel een heel raar einde van mijn Cariben avontuur.


GOPR0560.JPGDSC_0741.JPGDSC_0706.JPGGOPR0198.JPGGOPR0171.JPGGOPR0162.JPG

Reacties

 1. Ruud schreef:

  Sterkte en succes.
  Balen hoor.

 2. Ron en Els schreef:

  Sterkte en pas een beetje op

  • http://www./ schreef:

   I was reading your Tweets about this yesterday and I co-sign 100%! I will not feel any type of way if I wake up after a good romp to $40 on my dresser to get the ‘do re-done. How am I supposed to get my day to day RBW on if this dude has me lookin like Buckwheat? In the words of Riley Freeman, “You gon’ pay me what you owe!” Hahaha

  • bdubs coupons schreef:

   This roster looks pretty bad. I’m sure they will be the favorites to win gold but I’m not sure if this team could beat the Lakers, Heat, Celtics, or Magic even though they would have a way better bench.

 3. Jan en Bea schreef:

  Beste Cees en Anneke,

  Wat een domper voor jullie, heel veel sterkte en beterschap. Hopend op een spoedig herstel. Wel heel fijn dat jullie al zoveel hebben kunnen genieten en wat jullie allemaal gezien hebben. Dat neemt niemand jullie meer af.

  Hou jullie taai.

  Veel liefs Jan en Bea

 4. Anoniem schreef:

  Ra ra wat is dat? volgens mij een nootmuskaat!
  Wat kan ik winnen?

  An, we nemen even contact met je op!

  Liefs van Peter en Marga

 5. Willem schreef:

  Hoi Cees en Ann,

  Dat is schrikken. Erg vervelend voor jou, Ann en ook erg jammer als het Caribisch avontuur voor jullie zo moet aflopen. We hopen maar van niet en dat het allemaal weer goedkomt! Sterkte Ann en Cees ook natuurlijk. Groetjes van Willem en Ingeborg

 6. Buurman Wouter schreef:

  Hoi Cees en Anneke,

  Met veel interesse de reis gevolgd op jullie website. Eerlijk geschreven met prachtige foto’s en filmpjes! Naar om te horen van de gezondheidsproblemen. Hopelijk een spoedig herstel en ook nog genieten daar!

  Groeten,

  De buren
  Wouter, Daphne en Mara

 7. Theo en Manuela schreef:

  Beste Cees en Anneke,

  Heel veel sterkte. Hopelijk kan jullie reis later weer verder gaan.
  Manuela vaart/leeft al jaren met een vergelijkbaar probleem. We leven dus extra met jullie mee.

 8. Cees en Marijke schreef:

  Maar jongens toch, wat een pech. Dit scenario hadden we toch echt niet bedacht. Anneke, we leven erg met je mee. Gelukkig ben je in goede handen geweest en het komt natuurlijk ook allemaal weer goed. Maar dit is wel ff schrikken.. Fantastisch dat je de energie hebt om ons toch weer te verrassen met een mooie verhaal en geweldige foto’s.. Dit neemt niemand jullie ooit af.. Lieve Anneken en natuurlijk ook Cees heel, heel sterkte en succes met jullie verdere organisatie etc. Anneke beterschap en goed herstel. Lieve groeten van Cees en Marijke.

 9. Jet Cox schreef:

  Hé, wat naar nou Anneke..hopelijk gaat het beter en kunnen jullie de “reis” voortzetten zonder problemen! Hartelijke groet.!! Jet.

 10. Queserasera schreef:

  Vooral beterschap!

 11. Lydia en Martien schreef:

  Hoi Cees en Anneke,

  Heftig hoor, jullie hadden je de afsluiting van dit avontuur vast anders voorgesteld.

  Heel veel sterkte voor jullie beiden !

  Lydia en Martien

 12. Ingrid de Kort schreef:

  Jeetje, wat een vervelend nieuws en onverwacht nieuws! Zit telkens heerlijk te genieten van jullie avonturen en lees met schrik van de gezondheidsproblemen. Hopelijk kan er snel iets aan gebeuren. Heel veel sterkte, beterschap en liefs vanuit hier. Groeten van Ingrid

 13. Irma en Frank schreef:

  Jeetje Ann wat een domper voor jullie, maar je gezondheid gaat natuurlijk voor!
  Hopelijk slaat de medicatie aan en vind/krijg je in Nederland de juiste behandeling zodat jullie de reis toch voort kunnen zetten.
  Sterkte en paasgroetjes!
  Irma en Frank

 14. Truus schreef:

  Hoop dat alles goed komt. Vraag je teveel van jezelf op deze mooie ritten?
  Groetjes en Vrolijk Pasen!

  Truus

 15. Betty schreef:

  Fijn dat je het ziekenhuis al weer mocht verlaten, Anneke. Dat doen ze niet als het niet verantwoord is. Fijne paasdagen samen en ga proberen lekker verder te genieten. Groetjes uit Schipluiden.

 16. Wim en Jacqueline schreef:

  Beterschap en vlotte terugreis naar NL toegewenst.
  Wim en Jacqueline
  SV Zephyr

 17. Herma en Paul schreef:

  Hoi Anneke,

  wat een naar bericht en wat zul je geschrokken zijn. Kun je nu nog wel met de kinderen naar St. Maarten, dat zou in ieder geval een mooie afsluiting zijn. We wensen je veel sterkte en blijf je wel het blog bijhouden zodat we je kunnen volgen?
  Hartelijke groet, Herma en Paul

 18. Herma en Paul schreef:

  Ps. Ook sterkte voor Cees natuurlijk!
  Herma en Paul

 19. Stef en Manon schreef:

  Hoi Anneke, wij hoorden het bericht via de Lena. Is dat schrikken. Wij leven met jullie mee en hopen dat je in Nederland weer helemaal beter kan worden. Het is wel een heel vervelend einde van jullie reis.
  Wij wensen jullie beide sterkte en dat jullie (en de Beau) maar weer goed in Nederland aankomen.
  Lieve groet vanaf St Martin,
  Stef en Manon a/b Long John Silver

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin