Spectaculair dagje Domincia, terug naar Les Saintes, Pointe-à-Pitre en dan….Intensive Care

We zeilen nog meer naar het zuiden van Dominia n.l. Roseau. Donderdag 10 maart staan we samen met 7 vriendelijke Duitsers klaar voor een rond trip met Sea Cat. Octavius is onze gids en chauffeur. We rijden naar Morne Trois Pitons National Park. Eerst naar een zwavelbron en dan maken we een hike van 1 uur rond het Freshwater Lake. Het grootste meer van Dominica ligt 762 m boven zeeniveau. Door de dag regen van gisteren is het best een blubber boel. Wat is alles groen en wat een veelzijdigheid aan bomen en planten. Dan wordt het klimmen en dalen over 3 bergtoppen met mooie uitzichten.


DSC_0565.JPGDSC_0560.JPGDSC_0542.JPGDSC_0511.JPGDSC_0479.JPGDSC_0473.JPG

Met het busje op naar Titou Gorge. Een kloof waar we gaan zwemmen. Maar Octavius heeft meer voor ons in petto. Aan het einde van de kloof is een waterval. Tegen de stroom in eerst een stukkie hard zwemmen en dan gooit Octavius een boei en trekt ons 1 voor 1 een inham in. Uitkijken dat je niet door de harde stroom tegen de wand van de kloof wordt gedrukt. De waaghalzen onder ons (Leon en Cees) doen nog een klimmetje verder omhoog. Vandaar een grote sprong in het diepe om door de stroom van de waterval weer meegenomen te worden naar de ingang van de kloof, super gaaf. Onderweg stopt onze gids telkens voor een reuk/smaak sensatie. Hij plukt guave, citroengras, een jasmijn bloem, niet gebrande koffiebonen, de vrucht met daarin nootmuskaat, m&m jungle een vrucht met kleine bolletje zoet/zuur aan de buitenkant en binnenin cacao en een stukje boombast wat ruikt naar kaneel. Tjonge, wat groeit hier veel in de vrije natuur. Ha ha, Octavius speelt ook nog voor Tarzan door aan een liaan van een boom te gaan hangen. Na de late lunch verder naar Travalgar Falls. Twee watervallen die in een bassin storten van grote zwarte stenen.


DSC_0774.JPGDSC_0763.JPGDSC_0610.JPG

Maar ook hier blijft het niet bij kijken Octavius wil ons naar boven hebben naar de Hot Water Springs bij de ‘papa’ waterval. Oeps, het wordt nog een hele klim over de spiegelgladde stenen maar dan heb je ook wat. Zittend onder een warmwaterbron en genietend van het mooie uitzicht. Via de Botanical Garden rijden we naar een uitkijk punt en genieten van de zonsondergang. Oh what a day, een topdag om niet snel te vergeten.Via Portsmouth zeilen (met uitschieters naar 40 knopen wind) we terug naar Les Saintes.


DSC_0666.JPGDSC_0662.JPGGOPR0129.JPG

Leon doet hier een ochtend duik bij Plongee (duikschool), we picknicken/snorkelen bij Plage Pompierre en we dineren heerlijk bij ti Kaz’La. Intussen liggen we weer bij Pointe-à-Pitre voor anker. Na 2 super weken is Leon woensdag 16 maart 2016 weer vertrokken naar Nederland. Maar ik voel me weer niet echt toppie. Kortademig en snel moe, dus weer naar een dokter toe. Deze stuurt ons door naar Centre Hospitalier Universitaire Pointe-à-Pitre Abymes. Trouble met het hart ritme. Een veel te hoge hartslag met een bloeddruk die juist weer te laag is, maar dat heb ik altijd al. Na een röntgenfoto, een CT-scan, en een echocardiografie blijkt mijn hartklep tussen de 2 linkerkamers niet goed te werken. Opname volgt op het IC. Na 3 nachten wordt ik ontslagen met medicatie. Kijken hoe ik me daarbij voel met als doel repatriëring naar Nederland. Wel een heel raar einde van mijn Cariben avontuur.


GOPR0560.JPGDSC_0741.JPGDSC_0706.JPGGOPR0198.JPGGOPR0171.JPGGOPR0162.JPG