Portsmouth en de Indian River op Dominica

We gaan met Leon terug naar Dominica. Het wordt een lekkere zeildag. In de Prince Rubert Bay gaan we weer voor anker. De boatboy herkent ons nog en herinnert zich dat ik ziek was, goed geheugen. In Portsmouth is het nog een hééél stuk lopen naar de customs maar uiteindelijk zijn we weer ingeklaard.

DSC_0325.JPGDSC_0320.JPGDSC_0318.JPG

Dinsdag 8 maart 2016 staan we al vroeg op voor ons doen. We gaan een 2 uur durende tocht over de Indian River maken. Ontbijtje naar binnen werken camera en Gopro in de rugzak en klaar zijn we. Rond 6.50 uur worden we opgehaald door Titus onze gids, wat een luxe. Met zijn gekleurde boot en een motor van 40 pk stuiven we naar de ingang van de Indian River. Daar gaat de motor uit en roeit tie eerst stroomopwaarts. We glijden langzaam door het water. Wat een rust zo ’s morgens vroeg, we zijn de enige. Eerst is tie breed die Indian Rivier maar ze wordt steeds smaller en ondieper. Titus vertelt veel over de flora en fauna van hier.

DSC_0405.JPGDSC_0383.JPGDSC_0379.JPGDSC_0354.JPGDSC_0340.JPGDSC_0336.JPG

Woh wat een bijzonder gebied met decoratieve mangrove bomen, moerassen, krabben die weg schieten, vogels, en bijzondere geluiden. We komen ogen te kort. En dan gaan we aan land en zien planten en bloemen in het wild die wij in Nederland als kamer planten kopen. Als verrassing varen we ook nog naar een hutje waar enkele scènes opgenomen zijn uit Pirates of the Caribbean, lachen toch. Hadden we zomaar Jack Sparrow tegen het lijf kunnen lopen. Als we naar de uitgang van de Indian River varen wordt het al drukker. Echt een aanrader om zo vroeg te gaan. Wel lekker trouwens dat hier weer Engels gesproken wordt en dat de bevolking trots is op hun eiland en zoiets heeft van don’t worry be happy.

DSC_0462.JPGDSC_0455.JPGDSC_0454.JPGDSC_0450.JPGDSC_0445.JPGDSC_0432.JPGDSC_0425.JPGDSC_0424.JPGDSC_0410.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

 1. Truus schreef:

  Wat een bijzondere en mooie dingen zien jullie daar zeg. Prachtige foto’s.
  Groetjes Truus

 2. jet schreef:

  Leuk jullie zoon erbij !

 3. Hanny en Guido schreef:

  Waarom een skelet in de boom? Beetje luguber ?
  Of een overblijfsel van Jack Sparrow?

  Heel veel plezier met jullie drieën.
  Embrass
  Hanny

 4. marieke schreef:

  Leuke foto’s An , zaten er geen enge beesies!!!

 5. Ingrid de Kort schreef:

  Wat een mooie excursie! Beetje jaloers maar hoor. Echt prachtige natuur zeg. Leuk dat jullie er met z’n drietjes van kunnen genieten.
  Bedankt voor het meegenieten weer.
  Groeten van Ingrid

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin