Cees en zijn nieuwe studie

Studeren doe je aan de universiteit maar Cees niet, hij studeert op de boot. Hij is er al dagen zoet mee. Geen bedrijfskunde of accountancy nee een nieuwe studie n.l “poets productelogie”. De juiste poets middelen voor het vrijboord van je boot. Ik hoor allerlei termen voorbij komen zoals cleanen, sealen, polijsten, compounden, glazen, kleien, en waxen. Cees kan er zo een college over geven. En Ann wil nou wel eens echt gaan poetsen, maar nee dit is een serieuze zaak moet je weten, dus geduld. Ook spreken verschillende websites zich tegen over het gebruik van de poetsmiddelen, ook weer zo handig. En…. is de nummering van de producten veranderd en de benamingen van de bewerkingen niet gestandaardiseerd ha ha. Het lijkt wel of de fabrikanten het bewust ingewikkeld willen maken. Een andere bijkomstigheid is dat de poetsmiddelen geen siliconen of teflon mogen bevatten. Soms is dit terug te vinden op de verpakking maar vaak ook niet. We kopen een goed uitziend product maar we zijn nog niet echt tevreden over het resultaat. Je kunt er een probleem van maken maar volgens Willem moet je het er gewoon opsmeren en uitwrijven en er niet mee naar kijken. Met andere woorden niet lullen maar poetsen en dat uit de mond van een Amsterdammer.

100_5038_2.jpgIMG_0280.JPG100_5265.jpg

Een andere behoefte is waterlijntape, we vragen bij wel 20 winkels. Niemand heeft het en als ze het al hebben klopt de kleur of afmetingen niet. In Nederland kan je het zo op een van de webwinkels kopen, maar ja we zijn in Turkije. We boffen dat Cees en Marijke nog in Nederland zijn want  zij gaan het voor ons meenemen naar Marmaris.

DSC_4192.JPGDSC_4193.JPGIMG_0290.JPG

Omdat we als allochtonen, maar 90 dagen in een periode van 180 dagen in Turkije mogen verblijven en we langer willen blijven, vragen we een Residence Permit aan. Eerst naar het politie bureau (€ 168,-), daarna met een onduidelijk formulier naar het belastingkantoor (€ 122,-), dan weer terug naar het politie bureau, inleveren en 10 dagen wachten.

IMG_0292.JPGIMG_0268.JPGDSC_4198.JPG