Vulkaan de Etna en zomertijd

Vrijdag de 23e maart 2012 wordt een natuur dagje. Al vroeg uit de veren want vulkaan de Etna staat op het programma, toch zeker drie uur rijden. Halverwege de Etna zien we al veel lavasteen en sneeuw. De weg op de Etna is sneeuwvrij. Wel rijden we tussen zeker twee meter hoge muren van sneeuw.


DSC_0423.jpgDSC_0429.jpg_DSC3812.jpg
Met een cabine lift gaan we nog hoger. We stappen uit en zien alleen maar sneeuw. Wel fijn dat we dikke jassen bij ons hebben, want het is hier onder nul terwijl het onder aan de berg toch zeker 18 graden is. We zien mensen skiën en snowboarden. Op een terras genieten we van het zicht van de top van de Etna. Het plan is om met een bus nog hoger te gaan maar die rijden niet vandaag. Het lijkt net als we lavasteen aanraken deze warm aanvoelt.
100_9019_2.jpgDSC_0481.jpg100_9058.jpg
 De Etna is nog steeds actief, de grootste van Europa en zo’n 3350 meter hoog. Zaterdagavond wederom naar versierde paarden gekeken nu in de stad Scicli en weer ter ere van San Giuseppe. Zie filmpje op youtube. Zondag 25 maart is het om elf uur koffiedrinken op de Beau, met taart uiteraard. Als we bezig zijn schoonschip te maken horen we ineens rond tien uur klop, klop, klop op onze boot. Jeetje staan Jan en José al bij de boot. Jullie zijn vroeg. Oeps, zomertijd. Helemaal niet bij stilgestaan. Gelukkig hebben José en Cobi een thermoskan koffie bij zich en met een geleend koffiezetapparaat is alles zo klaar.
100_9071_2.jpgDSC_0556.jpgDSC_0585.jpg

Reacties

 1. Lydia en Martien schreef:

  Hej Ann och Cees,

  Dat was toch zeker wel met die heerlijke Zweedse Blåbärspaj van mij ?

  (spreek uit: bloobèrshpaaj)

  ‘t ziet er fantastisch uit daar !

  Groetjes vanuit een fris NL
  Lydia en Martien

 2. Marjan schreef:

  Hoi Anneke en Cees,

  Er is vast veel te zien en te beleven in de goede week in het katholieke Italiaanse zuiden. Fijne paasdagen.

  Marjan

  • Anneke schreef:

   Ha Marjan,

   Hier op Sicilië valt dat erg tegen. Als ik het mag geloven is er veel meer te doen rond Pasen in Spanje dan hier. Maar we gaan het nog zien. Er wordt hier voor het paasweekend heel veel wind voorspeld dus we gaan het meemaken.

   Liefs van Ann

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin