Versierde paarden, socializen en een nieuw anker

Zaterdagavond 17 maart 2012 gaan we met z’n zessen in de Peugeot naar Donnalucata. Het was wel even proppen, maar het is gelukt. Daar zal een optocht zijn met versierde paarden en zal Maria met een ezeltje door de stad rijden ter ere van de Siciliaanse eilandheilige San Giuseppe.

DSC_1442.jpgDSC_1444.jpgDSC_0031.jpg
Op zondagmorgen 18 maart gaan we koffie drinken op de Lowlander met 16 Nederlanders. Elly en Wijnand krijgen een rondleiding op deze catamaran en kijken hun ogen uit. ’s Middags vieren we op de steiger de verjaardag van Rick samen met 70 andere zeilers uit alle windstreken.
Hoera, Elly vindt na een week haar netjes opgeborgen kleding terug in de kast. Je bent al snel iets kwijt met al die verschillende opbergvakken. ’s Avonds naar Marina di Ragusa, waar een soortgelijk feest zou zijn als in Donnalucata, maar dat was wel een low budget versie. Er wordt een beeld van San Giuseppe uit de kerk gedragen en na 30 minuten is de plechtigheid over. Later op de avond is er nog wel vuurwerk, maar dat bekijken we vanaf de boot.
DSC_0080.jpgDSC_0091.jpgDSC_0133.jpg
De volgende dag gaan we Ragusa Ibla bezoeken. Eerst nog even naar de winkel om boodschappen te doen, want er is een auto tot onze beschikking… 30 pakken muesli, 15 pakken tissues, 60 rollen toiletpapier, 24 flessen water en nog vele andere producten later, rijden we door naar het stadje. We lopen door smalle, steile straatjes en zien veel oude huisjes en een hele mooie kerk. In het zonnetje voor de kerk lunchen we.
DSC_0192.jpgDSC_0203.jpgDSC_0207.jpg
Dinsdag 20 maart doen we het rustig aan. Wat kleine boodschapjes en een wandeling over het strand. ’s Middags krijgen we het bericht van de havenmeester dat het anker (verstuurd uit Nederland) is aangekomen bij de receptie. Met het bijbootje halen Cees en Wijnand het anker op. Nog een hele klus met een anker van 55 kilo, maar al snel is het nieuwe anker gemonteerd en is de klus geklaard.
DSC_0233.jpgDSC_0257.jpgDSC_0262.jpg

Gastpost Wijnand