Versierde paarden, socializen en een nieuw anker

Zaterdagavond 17 maart 2012 gaan we met z’n zessen in de Peugeot naar Donnalucata. Het was wel even proppen, maar het is gelukt. Daar zal een optocht zijn met versierde paarden en zal Maria met een ezeltje door de stad rijden ter ere van de Siciliaanse eilandheilige San Giuseppe.

DSC_1442.jpgDSC_1444.jpgDSC_0031.jpg
Op zondagmorgen 18 maart gaan we koffie drinken op de Lowlander met 16 Nederlanders. Elly en Wijnand krijgen een rondleiding op deze catamaran en kijken hun ogen uit. ’s Middags vieren we op de steiger de verjaardag van Rick samen met 70 andere zeilers uit alle windstreken.
Hoera, Elly vindt na een week haar netjes opgeborgen kleding terug in de kast. Je bent al snel iets kwijt met al die verschillende opbergvakken. ’s Avonds naar Marina di Ragusa, waar een soortgelijk feest zou zijn als in Donnalucata, maar dat was wel een low budget versie. Er wordt een beeld van San Giuseppe uit de kerk gedragen en na 30 minuten is de plechtigheid over. Later op de avond is er nog wel vuurwerk, maar dat bekijken we vanaf de boot.
DSC_0080.jpgDSC_0091.jpgDSC_0133.jpg
De volgende dag gaan we Ragusa Ibla bezoeken. Eerst nog even naar de winkel om boodschappen te doen, want er is een auto tot onze beschikking… 30 pakken muesli, 15 pakken tissues, 60 rollen toiletpapier, 24 flessen water en nog vele andere producten later, rijden we door naar het stadje. We lopen door smalle, steile straatjes en zien veel oude huisjes en een hele mooie kerk. In het zonnetje voor de kerk lunchen we.
DSC_0192.jpgDSC_0203.jpgDSC_0207.jpg
Dinsdag 20 maart doen we het rustig aan. Wat kleine boodschapjes en een wandeling over het strand. ’s Middags krijgen we het bericht van de havenmeester dat het anker (verstuurd uit Nederland) is aangekomen bij de receptie. Met het bijbootje halen Cees en Wijnand het anker op. Nog een hele klus met een anker van 55 kilo, maar al snel is het nieuwe anker gemonteerd en is de klus geklaard.
DSC_0233.jpgDSC_0257.jpgDSC_0262.jpg

Gastpost Wijnand

Reacties

 1. Niels schreef:

  Prima weer daar, hier begint het ook een beetje lente te worden.
  Wijnand krikt de gemiddelde leeftijd daar wel goed naar beneden.

 2. Truus schreef:

  Hallo allemaal. Wat leuk om jullie berichten weer te krijgen. Het was een beetje saai zonder! Wat leuk dat Wijnand en Ellie er zijn. Toch een beetje een voordeel voor Wijnand om even zonder werk te zijn. Al moet het niet te lang duren. Jammer dat (o)pa er niet bij kan zijn. Afgelopen zondag zouden Peter en Marga komen kaarten. Het ging niet door omdat Marga ziek was geworden. Jammer. Maar dat houden we tegoed. Groetjes en veel plezier allemaal. 🙂

  • Anneke schreef:

   Ha Truus,

   Altijd weer gezellig jouw reacties.
   We zien elkaar wel niet maar op deze manier kun je ons toch volgen.

   Groetjes van Anneke en Cees

 3. Marga schreef:

  Ik ben weer beter hoor!

  Volgens mij komen ma en Wijnand oververmoeid thuis. Wat een druk programma hebben jullie gehad.

  Geniet van de laatste dag met z’n vieren en een goede terugreis voor ma en Wijnand.

  Liefs, Marga

  • Anneke schreef:

   Ha Marga,

   Het was heel fijn om zo tien dagen met elkaar op te trekken. Erg handig dat we een auto tot onze beschikking hadden. Dan zie je nog eens wat van Sicilië.Wijnand heeft Cees erg geholpen met allerlei klusjes.

   liefs van Ann

 4. Leon schreef:

  Hé, ziet eruit als een leuke tijd daar op de boot. Leuke posts Wijnand! Ik heb ondertussen weer een groot aantal klanten op glasvezel aangesloten.

  We skypen!

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin