Terug in Frankrijk. Martinique

Maandag 8 februari 2016 vertrekken precies op hetzelfde moment de Hullu Poro en de Beau uit de Rodney Bay Harbour. Op naar Martinique. Onderweg aardig wat wind en golven, ja ook de Caribische Zee moet je niet onderschatten. In de middag tegen vieren gaan we ten anker in de Cul de Sac du Marin baai waar nog zeker 200 andere boten liggen maar er is zat plek in deze grote baai.

DSC_0946.JPGDSC_0935.JPGDSC_0931.JPG

Ineens is het of we ons weer wanen in Europa, Frankrijk wel te verstaan. In Martinique (een overzees departement van Frankrijk) wordt Frans gesproken, we betalen in euro’s, en er is van dat overheerlijke knapperige stokbrood, croissantjes en Franse kaasjes. Wat het speciaal maakt het verblijf hier in de Cariben zijn de contacten die je maakt met andere bootjes mensen. In Le Marin lopen we ineens Nicol en Ronald tegen het lijf van de Fairy Queen. En we maken kennis met de Belgen Cindy en Geert van de Zensation. Het worden gezellige borreluurtjes zo met elkaar.

DSC_0998.JPGDSC_0956.JPGDSC_0948.JPG

Lia en Anneke gaan naar de kapper en Remco en Cees verlekkeren zich in de watersport winkels. Het is carnavalstijd, op een affiche staat dat er op mardi 9 Fevrier: Vidé en diable Rouge dans les rues du Bourg de 15h à 18.30 h. De weg is afgesloten dus dat belooft wat. Maar na méér dan een uur wachten is er eigenlijk nog niets te zien. Wel de locals die zich hebben uitgedost in rood/zwarte kleding en een plaatselijk bandje die lokale muziek speelt, dat is alles. Dus hoogste tijd voor een rum punch of biertje in het kroegje bij de dinghy steiger. En nu liggen we in Sainte Anne. Een schattig klein plaatsje waar we zo’n overheerlijk gegrild kippetje scoren. Er is geen beter leven dan een goed leven.

DSC_1007.JPGDSC_1002.JPGDSC_0997.JPGDSC_0994.JPGDSC_0945.JPGDSC_0942.JPGDSC_0921.JPGDSC_0914.JPGDSC_0908.JPG

.

Reacties

 1. Hanny en Guido schreef:

  Lieve An en Cees,

  Goed om te zien dat jullie genieten van jullie onvergetelijke reis, en fijn dat wij mee mogen kijken in jullie dagelijkse “beslommeringen”
  Fijne zondag uit een druilerig en koud Leiderdorp.
  Embrass

 2. Lydia & Martien schreef:

  Hoi Anneke en Cees,

  Met jullie mooie reis krijgen we allemaal een opfriscursus topo !
  Wel apart met die rood-zwarte kleding, maar het heeft ook wel wat.
  En met al die ontmoetingen zie je dat de wereld toch maar weer klein is. Ze zitten overal die NL’ers…..

  Nog heel veel plezier !

  Lydia & Martien

 3. Cees en Marijke schreef:

  Cees had de wekker gezet op z’n telefoon. En vanmorgen om zes uur kwam jullie bericht binnen. Een beetje vroeg maar och. Mooie en gezellige foto’s. En wat een drukte daar. Cees is nu een winterwedstrijd aan het zeilen op de Kaag, brrrrrr. Blijven jullie voorlopig maar lekker daar, kunnen wij ook mee genieten.
  Lieve groetjes van Cees en Marijke.

 4. Edwin schreef:

  Hai cees en An
  ziet er heerlijk uit. Als jullie de groene lijn volgen komen jullie bijhet eiland St. Thomas en daarnaast gelegen St; John een van de mooiste stranden ter wereld! waanzinnig eilanden, St. John leuk stadje ik zou zeggen zeker aanleggen. Wij zij er maar 1 dag geweest met de crusie maar het is waanzinnig mooi. Op een van de punten staat het huis waar Charlies Angels altijd hun avontuur begonnen en eindigde
  Edwin

 5. An & Ivan schreef:

  Groot gelijk! Er is geen mooier leven dan een goed leven.
  Ook hier op Bonaire is het een ‘goed leven’, genieten van ‘s morgens tot ‘s avonds.
  De groetjes aan iedereen daar en leeg goed verder! 😉

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin