Hullu Poro Hullu Poro voor de Beau over

Donderdag 18 februari 2016 vertrekken we alweer naar een volgend eiland n.l. Dominica. Omdat het hier wel 15 meter diep is om ten ankeren te gaan liggen we aan een mooring vlak bij het Anchorage hotel. Beens is onze boatboy, niet opdringerig, super aardig, een relaxte gast. Ook kun je hier in Roseau gelijk in en uit klaren bij de custums. Handig en ook hier allervriendelijkst. Dat maak je vaak anders mee. Dan op naar de Prince Rupert bay. In de pilot wordt gewaarschuwd voor nogal wat criminaliteit maar de rangers hebben hier de afgelopen jaren serieus werk van gemaakt.

DSC_0078.JPGP1110240.JPGDSC_0070.JPG

En dan weer een week later liggen we op Terre-de–Haut één van de 8 eilandjes van Les Saintes onder Guadeloupe. Hier beland ik bij ‘le docteur’ want ik voel me al een paar dagen très malade. Hij constateert griep en schrijft 5 medicijnen voor, beetje overdreven misschien maar of ze echt werken ???? Remco helpt ons hier in alle vroegte aan een mooring, ja bij deze drukte zijn er meer die daarop  azen. We eten heerlijk met z’n viertjes bij Ti Bo Doudou  met je voeten in het zand en uitzicht over de baai.

DSC_0108.JPGDSC_0098.JPGDSC_0093.JPGDSC_0091.JPGDSC_0090.JPGDSC_0088.JPG

Onderweg naar Guadeloupe veel last van kreeften fuiken dus opletten geblazen. En rondom ons mooie laaghangende wolkenformaties tegen een blauwe lucht. Het is nog even krappies om te ankeren buiten de vaargeul vlak voor de haven bij Pointe-à- Pitre. Hier rood aan stuurboord en groen aan bakboord. Precies andersom als in Europa. We liggen nu in afwachting van Leon die 3 maart voor 2 weken onze kant op komt, hiep hoi. Ook Niels en Anneloes komen binnenkort naar de Cariben. Heerlijk. Het is ook niet niks om je kids 7 maanden niet in het eggie te zien. Maar we gaan wel afscheid nemen van de Hullu Poro, zij gaan sneller dan wij de komende maanden. Niet meer via de VHF contact waar we gaan liggen, geen dagelijkse borreluurtjes, eetmomentjes en wandelingetjes. Lieve Lia en Remco we gaan jullie….misssssssen.

DSC_0136.JPGDSC_0129.JPGDSC_0124.JPG