Independence Day op Barbados en Nieuwjaars borrel

Barbados behoort tot de Windward Islands en is het meest oostelijk gelegen eiland van de Kleine Antillen. Columbus heeft het eiland daarom nooit aangedaan/ ontdekt omdat het meer dan 110 mijl oostelijker ligt dan de rest van de Caribische eilanden groepen. Bridgetown is de hoofdstad van het eiland. Het regent/plenst hier elke dag wel een keer. Errug fijn want onze Beau is nu weer helemaal ontzout. We kunnen weer normaal door de ramen van het dockhouse kijken. Het is wel zaak om bijtijds je luiken dicht te doen, want ja die staan heerlijk open bij deze aangename temperaturen.

DSC_1102.JPGDSC_1048.JPGDSC_1025.JPG

In Bridgetown zijn ze druk bezig met een podium op te bouwen. Als we het vragen aan een uiterst vriendelijke Barbadiaanse blijkt dat het morgen Independence Day is. Precies 50 jaar geleden is Barbados onafhankelijk geworden. Het Verenigd Koninkrijk is daar 300 jaar de baas geweest. Leuk dat we hier precies zijn. De volgende dag staan al uren scholieren in schooluniform te wachten. Zij lopen mee met de parade of optocht hoe je het noemen wilt. We zien een deel daarvan en optredens via grote schermen later op de avond. Er zijn super veel locals op de been. We zien veel Rasta-variaties met toeters haar, enorme mutsen en petten en vlechtjes in allerlei vormen.

DSC_1104.JPGDSC_1021.JPGDSC_1002.JPGDSC_0978.JPGDSC_0973.JPGDSC_0967.JPG

En wij, wij maken ons eigen feestje samen met de Zeebink, De Hullu Poro, de Delphine in Bridge House. Zaterdag 9 januari 2016 hebben we een Nieuwjaarsborrel op de Beau met de Nederlandse ‘enclave’. Bubbels die we nog te goed hebben om te vieren dat we toch maar die Atlantische oversteek hebben volbracht. En dat het nieuwe jaar ons maar weer veel moois en gezelligheid mag brengen in goede gezondheid. Maandag a.s. vertrekken we naar een volgend eiland. Union staat op het programma. We moeten trouwens even wennen aan de prijzen hier ha ha. Voordat je er erg in hebt ben je er al weer door heen door die (Barbados) dollars, echt niet normaal.

DSC_1106.JPGDSC_1053.JPGDSC_1052.JPGDSC_1044.JPGDSC_1022.JPGDSC_1020.JPG

 

Reacties

 1. Willem schreef:

  Nog steeds jaloers.

 2. Babs en Piet schreef:

  ziet er weer prima en gezellig uit. Ga zo door.
  wij doen het wel op onze manier. Zijn gisteren, Zondag, met de HD-club bij de Griek in Voorburg geweest. Toch nog iets
  buitenlands.

  Groeten

  Piet en Babs

 3. Cees en Marijke schreef:

  Het ziet weer heel gezellig en vertrouwd uit. En…..allemaal zo bruin, beetje jaloers.
  Gr. Cees en Marijke

 4. Henk en Barbara schreef:

  Gezellig hè, het leven in de Carieb? Ik heb nog steeds een beetje heimwee.
  Jullie hebben al snel ontdekt waarom al die eilanden een tropisch regenwoud hebben. Die buien horen er gewoon bij, de boot wordt er inderdaad schoon van en je kunt de watertank vullen… En regen bij 30 graden voelt toch anders dan bij 5 graden.
  Groetjes en veel plezier,
  Henk en Barbara

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin