Marina Rubicón op Lanzarote en marina Santa Cruz op Tenerife

Het is goed toeven hier in de haven van Rubicón. We vermaken ons met zwemmen, een wandeling naar het plaatsje Playa Blanca, de plaatselijke markt en vooral veel gezelligheid samen met de Twixx. De laatste paar dagen komen daar de Belgen Frank en Sophie bij met hun boot de Anastasia. Zondagavond houden we daar palaver. De Anastasia en wij besluiten naar Tenerife te zeilen een nachtje door. De Twixx zeilt naar Las Palmas. Omdat ze met de ARC meegaan hebben zij wel een plek in de haven. Wij moeten dat nog maar zien of dat lukt en anders wordt het ankeren.


IMG_0745.JPGDSC_0234.JPGDSC_0232.JPGDSC_0220.JPGDSC_0062.JPGDSC_0070.JPG

Onderweg gooit Cees weer eens een lijntje uit. Je weet maar nooit, en dan horen we trrrrrrr het zal toch niet waar zijn. We zien iets spartelen en ja hoor een vis aan de haak iets meer dan 50 cm lang. Volgens kenners (Frank en Sophie) een dorade. Mmm dat wordt smikkelen. Verder zien we in de verte ook 2 walvissen spuiten en zwemmen er dolfijnen onder en naast de boot. Rond het middag uur varen we de haven van Santa Cruz binnen. Bijzonder, 10 jaar geleden lagen we hier aan de kademuur afgemeerd met de Eendracht en nu met ons eigen Beautje.


DSC_0270.JPGDSC_0255.JPGDSC_0250.JPGDSC_0240.JPGIMAG0728.jpgDSC_0236.JPG

Reacties

 1. Niels schreef:

  Mooie vis gevangen!

 2. Ingrid de Kort schreef:

  Hoi An en Cees,
  Gerard vond op Madeira de dorades ook het lekkerst! Deze superverse moet dan helemaal heerlijk zijn geweest (ik neem aan dat hij al hoog en breed verteerd is).
  Wij zijn helaas weer terug in koud NL, maar genieten met jullie mee van de Canaries. Tenerife is erg mooi: tochtje naar de Teide is aan te bevelen.
  Liefs en groeten van Ingrid

  • Anneke en Cees schreef:

   We zeilen volgende week eerst naar Las Palmas om vrienden op te pikken. Als de wind het toelaat zeilen we weer naar Tenerife. Precies een mooie tocht van een dag.

 3. CeesKoevoets schreef:

  Hi Anneke en Cees.
  Leuk om met jullie verder te reizen. Het ziet er allemaal ouderwets gezellig uit. Genier ervan. Gr. cees en Marijke

Laat een reactie achter

Highslide for Wordpress Plugin